slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δελτίο Τύπου Νίκου Μανιού - Λειτουργία αγοράς Ναξιακών Προϊόντων στη περιοχή Ψυρρή

Δελτίου Τύπου Νίκου Μανιού, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:
Λειτουργία αγοράς Ναξιακών Προϊόντων στη περιοχή Ψυρρή

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, προσκάλεσε τους βουλευτές Κυκλάδων Ν. Μανιό, Ι. Βρούτση, τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μ. Μαργαρίτη και φορείς του τόπου όπως τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Ν. Τζιώτη και
τον Πρόεδρο της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτιτών Νάξου, Β. Κρασσά, πριν την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της έγκρισης χώρου στην περιοχή του Ψυρρή, για την πώληση αμνοεριφίων και τυριών από τους κτηνοτρόφους του Φιλωτίου, από 13/4 έως 15/4/2017, περίοδο πριν από το Πάσχα.

Οι συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αθηναίων για το θέμα έγκρισης χώρου στην περιοχή του ΨΥΡΡΗ, ξεκίνησαν το 2015, μετά τα επεισόδια του 2014, όπου οι αρχές εκδίωξαν βιαίως τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς παραδοσιακών τοπικών προϊόντων από την περιοχή του Ψυρρή.

Στην συνάντηση της Παρασκευής 31/03/2017, δόθηκε η έγκριση για χρήση του χώρου από τον Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής εγκρίνεται η λειτουργία αγοράς Ναξιακών Προϊόντων στην περιοχή. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή με φορείς του νησιού και του Δήμου Αθηναίων, ώστε να βρεθεί μόνιμος χώρος διάθεσης των προϊόντων των Φιλωτιτών στην περιοχή του Ψυρρή.

--
Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων


​Πρόεδρος
 Υποεπιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών


Μέλος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας
Βουλής 4, 10562
Τηλ: 210 3236061,  210  3706463
Fax: 210 3706063

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχάσουν μόνο να πάρουν μαζί τους οι φιλωτίτες τις ταμειακές μηχανές και τα μπλοκ των τιμολογίων τους!!!!!!!!!!!!!!!