Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Απίστευτες καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για τα χειρουργεία Ζακύνθου

Σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές εμφάνισαν έγκυος γυναίκα και νεογνό που ήρθε στη ζωή με καισαρική τομή την περασμένη Παρασκευή στα πολύπαθα χειρουργεία Ζακύνθου, τα οποία, όπως υποστηρίζει με νέα καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ, άνοιξαν με το ζόρι, με εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ: "Ο κος Πολάκης φαγώθηκε να ανοίξουν τα χειρουργεία της Ζακύνθου. Την Παρασκευή 31/3/2017 άνοιξε η αίθουσα Μαίευσης. Μετά βαΐων και κλάδων. Μάλιστα η Διοίκηση ανακοίνωσε ότι έγινε η πρώτη καισαρική τομή εγκύου γυναίκας".

Η καισαρική τομή, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μαίευσης με υπεύθυνο Αναισθησιολόγο Ιατρό που μετακινήθηκε επί τούτου από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, μετά από ρητή εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη κι αφού προηγουμένως οι χειρουργοί του νοσοκομείου Ζακύνθου αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν χειρουργεία, καθώς όπως κατέθεσαν γραπτώς στη διοίκηση δεν είχαν επισκευαστεί σωστά οι βλάβες στα μηχανήματα των χειρουργείων: "ο τρόπος σύνδεσης των ιατρικών αερίων με τα αναισθησιολογικά μηχανήματα αποτελεί πειραματική διαδικασία που δεν παρέχει ασφάλεια και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνος για την υγεία και τη ζωή των ασθενών, καθώς και για το εμπλεκόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι χειρουργοί στο έγγραφό τους.

Η γεμάτη μικρόβια αίθουσα της μαιευτικής κλινικής

Στην αίθουσα Μαιευτικής στα χειρουργεία του νοσοκομείου είχαν εντοπιστεί ενδονοσοκομειακά μικρόβια, που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, με βάση το πόρισμα των Ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους και έδωσαν εντολή στο τέλος του περασμένου έτους να κλείσουν τα χειρουργεία.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι ο κ. Πολάκης, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό, το γεγονός ότι μετά τον τοκετό της περασμένης Παρασκευής, η μητέρα και το βρέφος εμφάνισαν μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"(Η μητέρα) Εμφάνισε αυξημένα εργαστηριακά ευρήματα (19.000 λευκά, αυξημένη CRP και Ηπατικά Ένζυμα). Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές αντιμετωπίστηκαν από Παθολόγους και Καρδιολόγους. Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα προήλθαν είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από Νοσοκομειακά μικρόβια. Τα δύο δηλαδή μείζονα προβλήματα που εμφανίζουν τα χειρουργεία της Ζακύνθου και η αίθουσα Μαίευσης".

Η καταγγελία αναφέρει ότι και το νεογνό εμφάνισε αυξημένη CRP, εξέταση αίματος που καθορίζει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό:

"Η αυξημένη CRP μπορεί να προήλθε από δύο αιτίες, λέει η ΠΟΕΔΗΝ:

- Από περιγεννητική ασφυξία που ευθύνεται τοξικός παράγοντας. Δηλαδή τοξικά αέρια εισχώρησαν στον οργανισμό του νεογνού από την μητρική κυκλοφορία. Εάν είναι αυτή η αιτία επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα λειτουργίας των χειρουργείων και της αίθουσας Μαίευσης λόγω διαρροής τοξικών ιατρικών αερίων.

- Από νεογνική λοίμωξη. Με βάση το πόρισμα των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στην αίθουσα Μαίευσης είναι γεμάτη Νοσοκομειακά Μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις".

Το νεογέννητο - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ - διεκομίσθη εσπευσμένα με εντολή των Παιδιάτρων του Νοσοκομείου Ζακύνθου στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών και νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών:

"Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου και ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ για να αποφύγει το πολιτικό κόστος, δεν επιθυμούσαν την διακομιδή του νεογνού από το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Προσπάθησαν να την εμποδίσουν.

Πάνω από την υγεία του νεογνού έβαλαν την προπαγάνδα, την αποφυγή της κατακραυγής και το πολιτικό κόστος.

Παίζουν με τις ζωές των Ασθενών και μάλιστα νεογνών", λέει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία των Εργαζομένων.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει οτι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι Διοικητές του νοσοκομείου, αλλά και της 6η ΥΠΕ, έκαναν πειραματόζωα μητέρα και νεογνό:

"Κινήσεις πανικού από τον κο Πολάκη και τους συν αυτώ που έχασαν τη μπάλα. Επιτέλους ας κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να αποκαλύψουν υπεύθυνα τα αίτια του θανάτου της γυναίκας μετά από εγχείριση ρουτίνας και να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία με απόλυτη ασφάλεια", καταλήγει η καταγγελία.

Γιάννα Σουλάκη
http://www.liberal.gr/arthro/128670/ygeia/eidiseis/epiplokes-se-mitera-kai-brefos-sta-cheirourgeia-zakunthoupou-anoixan-me-entoli-polaki-kataggelei-i-poedin.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+05-04-2017+18%3A07%3A38

Δεν υπάρχουν σχόλια :