slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ειδικός έπαινος για την συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ ΝΆΞΟΥστο THE MALL ATHENS

Ειδικός έπαινος συμμετοχής στο ΕΕΕΕΚ ΝΆΞΟΥ για την συμμετοχή του στην εμπορική έκθεση μαθητικών επιχειρήσεων που έγινε στο THE MALL ATHENS
απο την ανακοίνωση των διοργανωτών: "...........ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Το Κυλικείο μας «Σου φέρνω να φας»», 1ο ΕΕΕΕΚ Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Οι μαθητές μας (άτομα με ειδικές ανάγκες) δημιουργούν μια επιχείρηση - συνεταιρισμό "κυλικείο" σε σχολικό χώρο. Η επιχείρηση εξυπηρετεί τους μαθητές τριών σχολείων και ταυτόχρονα σπουδαστές της Νοηματικής Γλώσσας που έρχονται στο ίδρυμα Κωφών. Οι μαθητές εκπαιδεύονται στο να φτιάχνουν τοστ και άλλα τρόφιμα καθώς και αναψυκτικά καφέδες για
ενήλικες και νερό. Προϋπολογίζουν εβδομαδιαία τα υλικά που θα χρειαστούν και τα προμηθεύονται από το εμπόριο. Στη διάρκεια της ημέρας παίρνουν παραγγελίες από τους πελάτες και τους εξυπηρετούν. Τα άτομα εργάζονται εκ περιτροπής ανταλλάσσοντας ρόλους και δουλεύουν συνεργατικά, ώστε και οι νεότεροι μαθητές να εκπαιδεύονται και να συμμετάσχουν σε όλες τις θέσεις εργασίας και να αναπτύσσουν δημιουργικούς ρόλους. Καθημερινά γίνεται καταμέτρηση εσόδων - εξόδων και μηναία υπολογίζονται οι ανάγκες της επιχείρησης, το ύψος της μισθοδοσίας και το απαραίτητο κεφάλαιο ώστε να γίνονται νέες προμήθειες και οι αγορές μηχανημάτων, υλικών κ.ά.
2. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης δημιουργεί και ...επιχειρεί», ΕΕΕΕΚ Κοζάνης
Επεξεργασία, τυποποίηση και προώθηση στην τοπική αγορά προϊόντων που παράγουμε στο θερμοκήπιο του σχολείου όπως καρότα, ντομάτες κ.ά. με κλασικές και σύγχρονες μεθόδους, όπως ηλεκτρονικό εμπόριο.
3. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ARTISTIC GOODIES»,Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ,ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΠΑΛ, ΣΕΡΡΩΝ 1ο ΕΠΑΛ,ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ Ε.Κ.
Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. με τους εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών είναι πρωταγωνιστές σε ότι αφορά τα έργα τέχνης. Οι Μηχανικοί πληροφορικής είναι οι πρωταγωνιστές σε ότι αφορά τις εργασίες οργάνωσης, συντονισμού, κατασκευής, ελέγχου, συντήρησης ισοτόπου, γι’ αυτό οφείλουν να ερευνούν, να ενημερώνονται, να συμβουλεύουν να προτείνουν και να ενημερώνουν τους πελάτες τους που χρησιμοποιούν σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου για τις νέες τάσεις της αγοράς σε θέματα κατασκευής παρουσίασης προβολής ιστοσελίδων Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Η εργασία θα αφορά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση δημιουργίας έργων τέχνης και τεχνολογίας εκτύπωσης, τα οποία κατά την ολοκλήρωση τους θα προωθούνται μέσω ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου ακολουθώντας τις αρχές προώθησης του δικτυακού marketing.
4. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Αγροβιοτεχνικός Συνεταιρισμός Ν. Προποντίδας - Καφέ-Μεζεδο-Γλυκοπωλείο «Η Προποντίδα»», Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νέας Ποτίδαιας
Η εταιρία πωλεί πρωτογενή ή δευτερογενή προϊόντα α) διαδικτυακά ή β) σε κατάστημα. Το κατάστημα λειτουργεί και ως καφε-μεζεδο-γλυκοπωλείο. Τα προϊόντα παραγωγής των ιδίων των συμμετεχόντων ή συνεργατών εξασφαλίζουν υψηλή θρεπτική, αισθητική και κοινωνική αξία σε ένα ζεστό χώρο για όλους.

5. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΜΥΤΗΥP», ΕΕΕΕΚ Πειραιά
SUPER FOODS, MYTHIC FOODS: Υπερτροφές με ελληνικά προϊόντα. Παστέλια με μέλι και σουσάμι και μπάρες δημητριακών.

6. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΡΑΦΗΝΑΤΑ ΕΕΕΕΚΛΕΚΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ», ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης
Δημιουργία εικονικής επιχείρησης για την παρασκευή και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων.

7. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Εργαστήρι Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου», ΕΕΕΕΚ Νάξου
Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου δημιουργούν προϊόντα και τα παρουσιάζουν σε εκθέσεις με αντικειμενικό σκοπό την εξασφάλιση εσόδων για πραγματοποίηση εκδρομών εκτός του νησιού της Νάξου. Ταυτόχρονα μαθαίνουν και αποκτούν δεξιότητες από τις συναλλαγές πώλησης των εκθεμάτων τους.

8. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Η Αλισφακιά της Ρόδου», ΕΕΕΕΚ Ρόδου
Βότανα και φυτά της Ρόδου και παράγωγα αυτών, όπως δαφνόλαδο, αληφασκόλαδο, λικέρ αλησφακίας, αποξηραμένα φυτά.

9. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «3S (School Synergy Snacks)», E.E.E.E.K. Αγίου Δημητρίου & 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
Mαθητές και μαθήτριες με ειδικές ανάγκες συνεργάζονται με μαθητές και μαθήτριες Επαγγελματικού Λυκείου και δημιουργούν καινοτόμα snacks με αντιπροσωπευτικά συστατικά περιοχών της Ελλάδας αποσκοπώντας στην τουριστική προβολή τους. Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης ξεκινάει με την παραγωγή μιας γλυκιάς μπάρας δημητριακών με συστατικά από την Αττική γη, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελιά, ως το πιο αντιπροσωπευτικό προϊόν της.


Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, στους διακριθέντες, αλλά και σε όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις, για τη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά τους καθώς και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους στις εμπορικές εκθέσεις! ...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: