slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΖΑΝΕΛ Ο ΣΑΠΕΝ :Σόιμπλε: Οι αποφάσεις για τα μέτρα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση

«Τα μέτρα είναι ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα» διεμήνυσε ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που άνοιξε ο Γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν, σχετικά με τις δεσμεύσεις που απαιτεί το ΔΝΤ και από την αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το 2019.
«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που
αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο» είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε μετά το Ecofin μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους.

«Το συνταξιοδοτικό, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν το 2020. Μέχρι τότε όμως Είναι πολύ πιθανόν να γίνουν εκλογές, το επιτάσσει και ο νόμος εξάλλου. Και το αποτέλεσμά τους, δεν μπορεί να το πει κανείς» είπε ο Σόιμπλε για να προσθέσει: «Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει “είμαστε εναντίον”, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα»,

Υπενθυμίζοντας έτσι την περίοδο 2011 – 2012, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος και ο τότε αρχηγός της αξιωματικ αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε δύο επιστολές στους δανειστές με τις οποίες διαβεβαίωνε ότι το κόμμα του θα τηρούσε τα συμφωνηθέντα εφόσον γίνονταν κυβέρνηση.


Η «βόμβα» Σαπέν

Νωρίτερα, ο Μισέλ Σαπέν είχε πυροδοτήσει «βόμβα» υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ ζητά και τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά μέτρα, μετά το 2019.

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του ΕCOFIN.

Ωστόσο, το Ταμείο έσπευσε να το διαψεύσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
1ShareTweetShareShareMail
Σχετικά άρθρα
Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά να υπογράψει και η ΝΔ τα μέτρα -Διαψεύδει το Ταμείο

Πηγή: Σόιμπλε: Οι αποφάσεις για τα μέτρα δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/326454/soimple-oi-apofaseis-gia-ta-metra-desmeyoyn-kai-tin-epomeni-kyvernisi#ixzz4bzMbeT1U

Δεν υπάρχουν σχόλια: