slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντυπωσίασαν "Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη"! (VIDEO)

Με την αναπαράσταση του μύθου του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του τριημέρου, στη Χώρα. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το δρώμενο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε πλωτή εξέδρα, κάτω από το ναό του Απόλλωνα, στο Βίντσι. 
Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=5m1zgZTk1GM

Πρόκειται για έναν αρχαίο μύθο που περιγράφει τον έρωτα του θεού Ποσειδώνα με τη Νηρηίδα Αμφιτρίτη και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του τριημέρου της Αποκριάς. Το δρώμενο θα διεξαχθεί στη μικρή παραλία που βρίσκεται στο Βίντζι (έναντι του Relax).

Η Αμφιτρίτη ήταν Νηρηίδα, κόρη του θαλασσομάντη Νηρέα. Όταν ο θαλασσοκράτορας Ποσειδώνας, αδερφός του Δία, είδε την Αμφιτρίτη σε κάποια παραλία της Νάξου, ερωτεύτηκε την όμορφη Νηρηίδα Αμφιτρίτη, αποφάσισε να την κλέψει. Τα έκανε μούσκεμα, όμως, γιατί η κοπελιά κρύφτηκε στα λημέρια του Άτλαντα, του Τιτάνα που κρατάει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο. Μόνο όταν ένα παιχνιδιάρικο δελφίνι τού μαρτύρησε την κρυψώνα της, μπόρεσε ο Ποσειδώνας να οργανώσει με επιτυχία την απαγωγή και να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Από τότε ζουν στα υποθαλάσσια ανάκτορά τους, έχοντας στις προσταγές τους ένα σωρό μικρότερες θεότητες-πλάσματα του νερού.

Συντελεστές:
Κείμενο και σκηνοθεσία: Λευτέρης Ελευθερίου
Χορογραφίες: Μαργαρίτα Τσίγκου
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Φωτισμοί και ειδικά εφέ: Μιχάλης Μαθιάσος
Κοστούμια: Βούλα Κρητικού, Κατερίνα Κρητικού
Μακιγιάζ: Μαρία Γεωργιάδου

Ακούγονται:
Αφήγηση: Λευτέρης Ελευθερίου
Τραγούδι Αμφιτρίτης και φωνή κορυφαίας ικέτιδας: Βίβιαν Κοντομάρη
Φωνητικά: Σοφία Πάτση
Τύμπανα και σαντούρι: Θάνος Τσελεμπής
Ηλεκτρικό κοντραμπάσο: Δημήτρης Σίντος
Λύρα & τσαμπούνα: Ανδρέας Αρβανίτης
Βιολί: Στέφανος Σεκέρογλου
Κιθάρες, κρουστά, ηλεκτρικό μπάσο, συνθεσάιζερ, σχεδιασμός ήχου, ενορχήστρωση και ζωντανός προγραμματισμός: Σταύρος Τσουμάνης
Τους στίχους του τραγουδιού «Σειρήνα» που τραγουδάει η Αμφιτρίτη, έχει γράψει η Βίβιαν Κοντομάρη, και η ηχογράφηση του έγινε στο studio PARAGA με ηχολήπτη τον Νίκο Ξύδη.

Παίζουν:
Ποσειδώνας: Γιώργος Μιχαήλ
Αμφιτρίτη: Μαρία Ραγκούση
Νηρηίδες και φωνές χορικού (με αλφαβητική σειρά): Φωτεινή Αρζάνα, Πόπη Γλέζου, Τζένη Δαρδάγου, Δάφνη Θειακογιάννη, Δήμητρα Καραμπάτσου, Ειρήνη Καπηνιάρη, Ελένη Κοντοπίδη, Πελαγία Κυριακοπούλου, Αθηνά Κωστοπούλου, Πετρούλα Πητιλάκη, Χριστίνα Πιταρά, Ελισάβετ Σπανού, Στέλλα Σπανού, Ελένη Τζανετή, Μαρία Τσακανίκου, Ειρήνη Τσαμπουνάρη, Μαργαρίτα Τσίγκου, Σέβη Τσολάκη, Καλή Φραγκίσκου, Ελευθερία Ψυλλάκη.
Δελφίνια (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Δημητροκάλλης, Μανώλης Επταήμερος, Αλέξανδρος Κατσώνης, Κώστας Λάσκαρης, Αντώνης Μαργαρίτης, Μιχάλης Τσακωνιάτης, Γιώργος Φακίνος, Μιχάλης Φακίνος.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα Τσίγκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Σταύρος Τσουμάνης.
naxiotypia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: