slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σφοδρή επίθεση Λαζαρίδη στην ΕΡΤ των Ταγματάρχη – Τσακνή

Μακάριος Λαζαρίδης: Η ανικανότητα της Κυβέρνησης οδηγεί σε νέα, επώδυνα μέτρα
Την πεποίθησή του ότι ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση συντάσσονται με τους πιο σκληρούς της Ευρώπης «άρα τα κροκοδείλια δάκρυά της περί Δ.Ν.Τ. δεν έχουν βάση» εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.
«Οι απαιτήσεις των πιστωτών» είπε ο κ. Λαζαρίδης «προκύπτουν, από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν υλοποιεί αυτά, τα οποία έχει δεσμευτεί να κάνει».

«Στο τελευταίο Eurogroup, όλοι συντάχθηκαν με τα μέτρα. Μας έλεγε η Κυβέρνηση ότι το Δ.Ν.Τ. είναι κακό και σκληρό. Και τελικά και το Eurogroup αποφάσισε ότι απαιτούνται νέα μέτρα. Αυτό συμβαίνει γιατί η Κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα» υπογράμμισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
«Ούτε στο επίπεδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ούτε στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων. Τα αεροδρόμια που πιέστηκαν, και έκλαιγαν για να τα υπογράψουν, δεν έχουν προχωρήσει. Το Ελληνικό, επίσης, δεν έχει προχωρήσει. Έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό, συνέπεια κι αυτό της ανικανότητας της Κυβέρνησης, στο να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως είναι το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.
«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση. Είναι η Συμφωνία Αλήθειας και ο οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση. Αυτό θα συμβεί με μείωση φόρων, μείωση δαπανών, αποτελεσματικότερο Δημόσιο, επενδύσεις, δουλειές και μεταρρυθμίσεις. Όποιος συμφωνεί με αυτή μας τη θέση είναι καλοδεχούμενος. Όποιος συμφωνεί με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 2%, ανάπτυξη 4% και επενδύσεις ύψους 100 δις ευρώ στην πενταετία» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης είπε: «Θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν καθυστερεί μια αξιολόγηση να κλείσει, δυσκολεύουν τα πράγματα. Και μας ζητάνε πράγματα, που πολλές φορές, είναι παράλογα. Η πρώτη αξιολόγηση, που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση κόστισε, στον ελληνικό λαό 9 δις μέτρα, τον κόφτη και ένα αιώνιο υπερταμείο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η δεύτερη αξιολόγηση θα έπρεπε να κλείσει από το 2016. Τότε, οι πιστωτές μας δεν μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα. Σήμερα, μας ζητούν γιατί βλέπουν μια Κυβέρνηση, που μέσα από την ανικανότητά της και μέσα από τις ιδεοληψίες της, δεν προχωράει τις δεσμεύσεις, που η ίδια έχει υπογράψει».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ακόμη ότι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ την Κυριακή βρέθηκε χρόνος για την «αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα, που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας». Την ίδια ώρα, όμως, η ΕΡΤ «δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που προηγείται η Νέας Δημοκρατία και δείχνουν μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ΕΡΤ που δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αφήνει την κυρία Γιάμαλη να χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Μητσοτάκη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: