slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Καμμένος μετά από τρεις μήνες απειλών, μίλησε τώρα! Τυχαίο; Οψόμεθα.


Γράφει ο Γιώργος Παντάκης
Η κατάσταση στο Αιγαίο είναι δύσκολη και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ειναι υπερβολικός. Αυστηρός μεν, αλλά με μέτρο και χωρίς εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια. Η Ελλάδα δεν παίζεται σε παιχνίδια.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτή γίνεται πολύ χειρότερη όταν στο βάθος υπάρχουν μεγάλα εσωτερικά προβλήματα και τυχαίνει να υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο πολιτικό προσκήνιο, άνθρωποι με έντονο τον λαϊκισμό μέσα τους και με κακή πολιτική παιδεία.


Η Τουρκία έχει χάσει όλο το παιχνίδι στον νότο της ημισφαίριο. Πρόσβαση και επέκταση προς την Συρία τέλος. Βόρεια δεν συζητάμε. Τι απομένει; Ο αδύναμος κρίκος, το Αιγαίο. Έτσι η Τουρκία προσπαθεί να ξεπεράσει τα πολύ δύσκολα εσωτερικά της προβλήματα. Καθημερινά απειλεί, καθημερινά «πουλάει μαγκιές» στο Αιγαίο.

Σήμερα ο δικός μας υπουργός Άμυνας κ. Π. Καμμένος , μετά από πολλές εβδομάδες που η Τουρκία παίζει στο Αιγαίο αποφάσισε να μιλήσει με τον προσφιλή του τρόπο.

Καμμένος προς Τσαβούσογλου: «Ας πατήσει το πόδι του στα Ίμια να δούμε πώς θα φύγει»….

Ο Καμμένος μετά από τρεις μήνες απειλών, μίλησε τώρα! Μέσα στην αργία…

Σαν Έλληνας μου άρεσε. Σαν λογικός άνθρωπος θα πω ότι, θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε, διότι για χατίρι των εσωτερικών δυσκολιών της κυβέρνησης δεν θα παίζουμε την Ελλάδα κορόνα γράμματα. Άλλωστε, αυτό επιδιώκουν οι Τούρκοι.

Θα πρέπει να προσέχουμε πολύ όταν η Τουρκία εξάγει «ένταση»

Όταν έχεις όλο το δίκιο μαζί σου, όταν ανήκεις σε έναν Οργανισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν έχεις τις διεθνείς συμφωνίες που κατοχυρώνουν ότι έχεις, με υπογραφές, θα πρέπει να μην «τσιμπάμε» από την μια, αλλά από την άλλη να είμαστε προετοιμασμένοι και σε ετοιμότητα.

Μένω επιφυλακτικός ανάμεσα στην «περήφανος Έλληνας» και στο «άντε πνίξου Τουρκαλά, δεν παίζω τα παιχνίδια σου»

Οι εξελίξεις θα μας δείξουν αν η αυτή η δήλωση ήταν καλή ή κακή. Θα δούμε αν αυτή η δήλωση του Π.Καμμένου, είχε στόχο τους Τούρκους ή ήθελε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, μιας και τα προβλήματα της κυβέρνησης είναι τεράστια. Ο υπουργός μετά από τρεις μήνες και πλέον απειλών των Τούρκων, αποφάσισε τώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, και που ξανά «προσκύνησε» τους θεσμούς φέρνοντας ξανά τραγικές συμφωνίες, να κάνει αυτήν την…πατριωτική δήλωση (;;) μέσα σε ένα τριήμερο αργίας!

Ο υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Φίλης τι άποψη έχουν για την δήλωση Καμμένου; Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: