slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άγριο σφυροκόπημα Κυριάκου στο Τσίπρα.Τι συμφώνησες κρυφά με τους Ρότσιλντ;


Σε πολύ υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ερώτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την βία και την εγκληματικότητα.

Στη δευτερολογία του, απαντώντας στην κατηγορία ότι το ερώτημα περί βιας και εγκληματικότητας δεν είναι επίκαιρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη δευτερολογία του ότι «φαντάζομαι ότι ο πρώτος που θα έπρεπε να ασχολείται με τη διαπραγμάτευσή θα έπρεπε να ήταν ο υπ. Οικονομικών σας που βρήκε χρόνο να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα από τη σουίτα μεγαλοπαράγοντα» αναφερόμενος στην παρουσία Τσακαλώτου στη σουίτα Σαββίδη στην Τούμπα.

«Να προσέχετε ποιους εγκαλείτε για σχέσεις με παράγοντες του ποδοσφαίρου όταν υπουργοί σας εμφανίζονται δημόσια με παράγοντες που έχουν ανοιχτές εκκρεμότητες με το Δημόσιο».

Όταν υπολείπεστε 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις δεν μπορείτε να κάνετε υποδείξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν με πείσατε με τις απαντήσεις σας κύριε Τσίπρα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Έχετε βάλει τη χώρα σε πολύ επικίνδυνο κατηφορικό μονοπάτι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει από τον Οκτώβριο δεν έχει κλείσει και δημιουργούνται μαύρες σκέψεις, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της αξιολόγησης επικαλούμενος τα στοιχεία για απόσυρση καταθέσεων 2,5 ευρώ τις τελευταίες 45 ημέρες.

«Εσείς φέρατε το μαύρο σύννεφο της δραχμής» πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι βάζει φρένο σε όποιες προσπάθειες επενδύσεων.

Μιλώντας για τη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε είπε ότι «μου κάνει εντύπωση ότι τη χαρακτηρίσατε μυστική αλλά μυστική ήταν η δική σας συνάντηση με τη Ρότσιλντ.

Μυστική είναι μια συνάντηση που γίνεται από έναν πρωθυπουργό με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, χωρίς τους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες με μια εταιρεία που ανακοινώνεται αφού γίνεται γνωστό σε όλους αυτό το ταξίδι. Αυτό είναι το μυστικό ταξίδι για το οποίο πρέπει να απαντήσετε».

«Εσείς πηγαίνατε στην κυρία Μέρκελ στην οποία λέγατε go back και τώρα τρέχετε. Εγώ όμως λέω στο εξωτερικό ό,τι και το εσωτερικό. Τι λέμε λοιπόν; Λέμε ότι χρειάζονται μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα αρκεί να είμαστε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Είπα στον κ. Σόιμπλε ότι χρειάζεται περισσότερος δημοσιονομικός αέρας από αυτόν που μας κόψατε όταν κάνατε τη συμφωνία για 3,5% πλεονάσματα για δέκα χρόνια. Τους είπα επίσης ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για τη δραχμή. Εγώ έκλεισα το θέμα της δραχμής εσείς ανακαλέσατε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο όταν έκανε δήλωση για δραχμή;».

«Η ορχήστρα κάνει συνεχώς φάλτσα και μάλλον για αυτό φταίει ο μαέστρος. Κάθε φορά που ανοίγει συζήτηση για τη δραχμή τα spreads εκτοξεύονται. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αντιμετωπίζετε με ελαφρότητα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, είπε ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας με τη σειρά του το ερώτημα «γιατί φτάσαμε στο σημείο «μπρος γκρεμός και πίσω ρεμα»».

«Το πρώτο διάστημα που ήρθατε στην κυβέρνηση ήταν τραυματικό για την οικονομία και η καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση μας στοίχισε τον κόφτη και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, αναρωτιέμαι τώρα τι θα πληρώσουμε; Είναι ντροπή για τη χώρα να μας αντιμετωπίζουν με ειρωνίες περί κρασιού που ωριμάζει» σχολιάζοντας τις αναφορές Ευρωπαίου αξιωματούχο την Πέμπτη ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

«Έχουμε ή δεν έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε; Ισχύει η δήλωσή σας ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα καλώντας τον να σχολιάσει την αναφορά Χουλιαράκη ότι είναι καλύτερη μια κακή συμφωνία τώρα από ό,τι μια αργότερα με μεγαλύτερο κόστος.

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση έχετε εξασφαλίσει ότι θα έχουμε πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση και ένας ορίζοντας για το χρέος; Ή θα κλείσει με μέτρα που θα φέρουν την δική σας υπογραφή χωρίς την ποσοτική χαλάρωση;» συνέχισε τα ερωτήματα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχετε την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Δεν σας εμπόδισε το δικό μας αίτημα για εκλογές αλλά οι ψεύτικοι τσαμπουκάδες οι συνομιλίες με συνιστώσες, το μασάζ στην κοινοβουλευτική ομάδα. Καταστρέφετε τη χώρα γιατί δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για το μέλλον της Ελλάδας» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: