Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ! Όλα όσα είπε για το αφορολόγητο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για δέκα γεγονότα τα οποία μαρτυρούν πως η οικονομία ανακάμπτει ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2016, έκανε λόγο σήμερα από τα Τρίκαλα, σε ημερίδα για τον αγροτικό τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.
«Μετά από μία πολυετή περίοδο ύφεσης και μεταρρυθμίσεων στις αγορές, κατά την οποία η Ελλάδα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ βελτιώνοντας το διαρθρωτικό πρωτογενές ισοζύγιο του προϋπολογισμού κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες του δυνητικού ΑΕΠ, η οικονομία ανακάμπτει ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2016», ανέφερε....χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου κατά την ομιλία του στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων και στην οποία συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και διάφοροι επιχειρηματικοί κλάδοι.

Μιλώντας ειδικότερα για αυτά τα δέκα γεγονότα, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισήμανε πως το πραγματικό ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε ετησίως 1,8%, προδικάζοντας το οριακά θετικό κλείσιμο του έτους, κι ενώ οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ για το 2017, όπως είπε, αναφέρουν άνοδο κατά 2,8%. Ο όγκος των ακαθάριστων επενδύσεων πάγιου κεφαλαίου αυξήθηκε 12,6% αντίστοιχα, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις προγραμματίζουν επενδύσεις άνω των 2 δισ. για το 2017, σημείωσε περαιτέρω και προσέθεσε: Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών επεκτάθηκαν 8,5% σε σταθερές τιμές αποφέροντας ένα θετικό πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά από το 1948. Επίσης, το 2016 είχαμε ρεκόρ αφίξεων 30 εκατ. στον τουρισμό με την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια να αυξάνει 10%, ενώ κορυφώθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικά ξενοδοχεία με 140 επενδύσεις. Οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερδιπλασιάστηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου από 703 εκατ. ευρώ το 2015 σε 2,3 δισ. το 2016, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 228%, κ.ά.

Όλα αυτά τα στοιχεία, τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, πιστοποιούν ότι η έξοδος από την ύφεση δεν συνιστά πλέον πρόβλεψη, αλλά γεγονός που διαψεύδει την καταστροφολογία. Ακόμα, υπογράμμισε πως οι ρυθμοί ανάκαμψης για το 2017 και 2018 θα επιταχυνθούν σημαντικά και οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν χωρίς πρόσθετα μέτρα, για να διευκρινίσει: «Οι προϋποθέσεις, λοιπόν, για έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος υπάρχουν και είναι ισχυρές. Μοναδική πηγή αβεβαιότητας είναι οι αποκλίνουσες στρατηγικές μεταξύ των δανειστών. Προτάσεις για νέα μέτρα και μάλιστα για την περίοδο μετά το 2018 δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση εργάζεται με βάση το βασικό και θετικό σενάριο και θα κάνει από την πλευρά της ό,τι χρειαστεί για να επιλυθούν έγκαιρα οι λίγες εναπομείνασες εκκρεμότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση σταδιακά βελτιώνει τα δημοσιονομικά περιθώρια για τον ιδιωτικό τομέα και εφαρμόζει πολιτικές που επιδρούν θετικά στην στρατηγική της για την προσέλκυση επενδύσεων, την αύξηση των εξαγωγών και τη δημιουργία φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ανάλογα, δε, με την πρόοδο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στην ελάφρυνση του φορολογικού βάρους για τον ιδιωτικό τομέα».

Πριν από την ημερίδα, ο κ. Παπαδημτρίου, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δράσεις μέσω ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία, επισήμανε πως το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσω διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έχει υπερδιπλασιάσει τα κονδύλια για τις Περιφέρειες, υπογραμμίζοντας: «Και σε αυτές τις Περιφέρειες φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Θεσσαλία είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες περιοχές για την ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού, για την ανάπτυξη διαφόρων έργων όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υποδομών ή το Περιβάλλοντος, και νομίζω αυτά είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :