Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει, δεν διαπραγματεύεται – Επιτακτική ανάγκη η πολιτική αλλαγή

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, κοροϊδεύει. Και στο τέλος το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς οι πολίτες. Αυτή η Κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι θέλει, ούτε τι της γίνεται. Είναι ψεύτες, είναι άνθρωποι που ανήλθαν στην εξουσία κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό». Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.


«Η λύση για τη χώρα είναι η πολιτική αλλαγή» είπε ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση, τη Συμφωνία Αλήθειας με τον ελληνικό λαό. Η πρότασή μας περιλαμβάνει έναν οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση».

Μιλώντας για την επέτειο από την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία, επισήμανε: «Χθες, συμπληρώθηκαν 730 ημέρες εξαπάτησης, φτωχοποίησης και οπισθοδρόμησης του ελληνικού λαού. Οι κυβερνώντες δεν ντρέπονται και είναι αμετανόητοι ψεύτες. Εάν έχουν το θάρρος, εκτός από το να σηκωθούν να φύγουν, πρέπει να ζητήσουν και ένα μεγάλο συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αυτά τα δύο χρόνια, είχαμε βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας… Η ελπίδα έσβησε στους τυχοδιωκτισμούς του κ. Τσίπρα».

Για την πρώτη αξιολόγηση, υπογράμμισε «ότι κόστισε 9 δις φόρους, ένα αιώνιο Υπερταμείο και έναν “κόφτη” μισθών και συντάξεων ύψους 3,5 δις ευρώ γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε 14 μήνες για να την κλείσει. Η περίφημη “περήφανη” διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη κόστισε 86 δις ευρώ ενώ αφαίρεσαν από τον εθνικό μας πλούτο 25 δις ευρώ, δηλαδή 6.300 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό το χρόνο. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 παροχές 12 δις ευρώ και έφερε φόρους 9 δις ευρώ».

Για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, με άρθρο του στις 12 Νοεμβρίου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ισχυριζόταν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου. Επίσης, ισχυριζόταν ότι θα πάρει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και θα έχουμε μπει στην ποσοτική χαλάρωση. Όσο καθυστερεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, διαρκώς θα έχουμε πιέσεις για νέα μέτρα. Το μη κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα μας πάει πολύ πίσω. Φοβάμαι μην βρεθούμε πάλι με δεδομένα καλοκαιριού 2015. Ας προσέξει η Κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα».

Τόνισε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «περιλαμβάνει μείωση φόρων και ταυτόχρονα, όμως, περιλαμβάνει και μείωση δαπανών με ένα αποτελεσματικότερο Κράτος, φιλικό προς το επιχειρείν».

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι επενδύσεις και οι δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές» είπε ο κ Λαζαρίδης και συνέχισε: «Η μείωση δαπανών δεν σημαίνει απολύσεις. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο έχουν ξεχειλώσει οι δαπάνες. Οι προϋπολογισμοί των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης το 9μηνο του 2016 έχουν πέσει έξω κατά 214.000.000 ευρώ. Η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, για να βολεύουμε κολλητούς και φίλους, έχει αυξηθεί κατά 150.000.000 το πρώτο 9μηνο.

Ξεκαθάρισε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει πει κατ’ επανάληψη, ότι το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι το μέγεθός του. Είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών του. Εμείς θα κάνουμε και αξιολόγηση στο Δημόσιο, η οποία δεν θα συνδέεται με απολύσεις. Θα πρέπει να υπάρξει κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να έχουμε καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Βεβαίως, όσοι έχουν μπει από τα παράθυρα, με παράνομους τρόπους, με πλαστά δικαιολογητικά ή είναι επίορκοι, θα πρέπει να φοβούνται».

«Η μεγάλη ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «είναι ότι πλέον όλοι μας έχουμε πέσει σε εθνική κατάθλιψη. Η χώρα που παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία στο Γενάρη του 2015 ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που παρέλαβε το καλοκαίρι του 2012 και βεβαίως, από αυτήν στην οποία βρίσκεται σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι 9 στους 10 πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την πορεία της χώρας. Επτά στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένοι από αυτή την Κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μεγάλο κακό στο ηθικό του πολίτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια :