Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Νέα Δημοκρατία βασικός πυλώνας εναλλακτικής πολιτικής και ελπίδας»


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης από αύριο το πρωί. Έχουμε προτείνει στην κοινωνία μια συμφωνία αλήθειας, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση, έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για κάθε τομέα πολιτικής». Αυτό τονίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.


Και προσθέτει με αφορμή την εκλογή, πριν από ένα χρόνο, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην θέση του Προέδρου του Κόμματος: «Σε αυτές τις 365 ημέρες το Κόμμα έκανε πολλά βήματα μπροστά. Διασφαλίστηκε η ενότητα και η ομοψυχία της παράταξης, γεγονός που πιστώνεται σε όλα τα στελέχη της και πρωτίστως στην ηγεσία της. Η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει πολύ ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Υπερέχει συντριπτικά στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης με διαφορές που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στις ελληνικές δημοσκοπήσεις σε τόσο λίγο διάστημα μετά τις τελευταίες εκλογές. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέχει του Αλέξη Τσίπρα σε καταλληλότητα για πρωθυπουργός, δημοτικότητα και ικανότητα χειρισμού πολλών κρίσιμων θεμάτων με βασικότερα την οικονομία. Προχωρά η ανανέωση του Κόμματος. Ασκεί αποτελεσματική αντιπολίτευση και καταθέτει προτάσεις. Η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται από την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία από εκεί που πολλοί την θεωρούσαν πολιτικά “ξεγραμμένη”, σήμερα αποτελεί τον βασικό πυλώνα εναλλακτικής πολιτικής και ελπίδας για πολιτική αλλαγή στη χώρα. Αυτά δεν μας εφησυχάζουν, αλλά μεγαλώνουν το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και την αδυναμία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει: «Εννέα στους δέκα Έλληνες - όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις - πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Δηλώνουν απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση για τις πολιτικές της Κυβέρνησης, για τον εμπαιγμό και την εξαπάτησή τους από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ... Η δεύτερη αξιολόγηση είναι ανάγκη να κλείσει το ταχύτερο δυνατό και με τον καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες, ώστε να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και βέβαια να αποφύγει ανώμαλες εξελίξεις. Θυμίζω εδώ, ότι η πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση, κόστισε στον ελληνικό λαό, 9 δις ευρώ φόρους, ένα αιώνιο υπερταμείο και ένα “κόφτη” μισθών και συντάξεων. Με τη δυστοκία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, με την αναξιοπιστία και την αφερεγγυότητά της, με την αλλεργία που δείχνει απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις, είναι αδύνατο να πετύχει τους στόχους που υπόσχεται».

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συνάντηση που θα έχει ο  κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει: «Το κυπριακό είναι το μείζον εθνικό μας θέμα. Και για αυτό απαιτεί ύψιστο βαθμό σοβαρότητας και υπευθυνότητας από όλους. Η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων, δεν συνιστά συνδιαμόρφωση θέσεων, ούτε και υποκατάσταση της ευθύνης την οποία έχει η Κυβέρνηση. Δεν είναι η ώρα να γίνει κριτική για την πορεία και τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της Κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στη διαχρονική της θέση ότι το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο δεν είναι ανεκτό και πρέπει να αλλάξει. Σκοπός είναι η επανένωση του νησιού και η επίτευξη μιας λύσης βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια :