slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύλληψη επ αυτοφόρω εμπρηστή κτηνοτρόφο από την Απείρανθο

Η Νάξος είναι σε … συναγερμό και όχι άδικα. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν δυστυχώς τους ανθρώπους που χωρίς δεύτερη σκέψη βάζουν φωτιά έχοντας στο μυαλό τους το καλό των λίγων… Μία φωτιά που μπορεί να ωφελήσει έναν ή δύο όσον αφορά τα βοσκοτόπια μπορεί να κάνει κακό σε περισσότερους από τη στιγμή που η φύση πλέον αντιδρά. Το είδαμε και στην πρόσφατη φωτιά που έπληξε την ορεινή Νάξο. Η καταιγίδα που λειτούργησε ευεργετικά για την κατάσβεση της φωτιάς την 9η Νοεμβρίου έδειξε μία άλλη πλευρά που δυστυχώς δεν προβλήθηκε όπως όφειλε.. Ουκ ολίγες περιοχές στην Ορεινή Νάξο και δη στην περιοχή της Κωμιακής γέμισαν από πέτρες και βράχια που άρχισαν να κυλούν από τα βουνά προς τα πεδινά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα φυσικά αναχώματα για την μείωση της φοράς που έχουν….


Κι αυτό είναι ένα από τα βασικά θέματα… που πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας..

Και χθες το απόγευμα, την ώρα που η Νάξος θρηνούσε τον άδικο χαμό δύο παλικαριών, η θεία Δίκη βοήθησε στη σύλληψη ενός κτηνοτρόφου, ο οποίος είχε μόλις βάλει φωτιά. Και μάλιστα σε ένα σημείο που είχε μπει φωτιά και το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου αλλά λόγω της βροχής είχε σταματήσει. Λέτε να ήταν ο ίδιος; Η φωτιά μπήκε λοιπόν στο 3ο χιλιόμετρο της διαδρομής Σταυρού Κεραμωτής – Απειράνθου, αλλά για κακή του τύχη εκείνη τη στιγμή περνούσε περιπολικό αλλά και αυτοκίνητο της πυροσβεστικής που κινούνταν προς την Κόρωνο για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί με τον 32χρονο οδηγό μηχανήματος που είχε χτυπήσει.

Άμεσα προχώρησαν στη σύλληψή του και μάλιστα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Φιλωτίου όπου και κρατείται. Ο λόγος για 55χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος κατηγορείτε σύμφωνα με πληροφορίες για εμπρησμό από πρόθεση και όπως είναι λογικό θα μεταφερθεί στην Εισαγγελέα για τα … περαιτέρω.

Και το πιο εντυπωσιακό; Στη Σαντορίνη χθες το απόγευμα συνελήφθη αλλοδαπός (υπήκοος Πακιστάν) ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και όπου έβρισκε κάδο με απορρίμματα έβαζε φωτιά. Συνελήφθη κι αυτός, κρατείται στο αστυνομικό τμήμα και όπως είναι λογικό θα πάρει κι αυτός το δρόμο για την Νάξο και την Εισαγγελέα…
http://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/apeiranthos-syllipsi-ep-aytoforo-empristi

Δεν υπάρχουν σχόλια: