Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

«Απολογισμός ΚΔΒΜ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης»

Πριν λίγες μέρες με τη λήξη και του τελευταίου προγράμματός μας ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο κύκλος εργασιών του ΚΔΒΜ μας για αυτή την εκπαιδευτική χρονιά αλλά και συνολικά αφού το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου και για το Νότιο Αιγαίο και την Στερεά Ελλάδα (στις άλλες περιφέρεις έχει λήξει από το τέλος Φεβρουαρίου).

Το ΚΔΒΜ Δήμου Σύρου – Ερμούπολης λειτούργησε από τον Νοέμβριο του 2013 ως και σήμερα και στο διάστημα αυτό κατατέθηκαν συνολικά 2.000 αιτήσεις επιμόρφωσης και υλοποιήθηκαν 42 προγράμματα στα οποία συμμετείχαν 840 εκπαιδευόμενοι.
Τα προγράμματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα περισσότερα αν δεν υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί στον τρόπο επιλογής εκπαιδευτικών οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να διδάξουν.
Τα παραπάνω αποτελέσματα αλλά και συνολικά σε εθνικό επίπεδο αποδεικνύουν την αναγκαιότητα για την ύπαρξη ανάλογων δομών σε περιοχές κυρίως σαν την δική μας.
Η Δια Βίου Μάθηση έχει ζωή από το 2003 και μετά, σε επίπεδο νομού αρχικά και τα τελευταία χρόνο ανά Δήμο. Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) είναι η βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων που λειτούργησε σε τοπικό επίπεδο (επίπεδο Δήμου) τα τελευταία 3 χρόνια.
Σε 235 Δήμους σε ολόκληρη την χώρα λειτούργησαν δωρεάν χιλιάδες τμήματα μάθησης, με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, από τα οποία ωφελήθηκαν περίπου 250 χιλ. εκπαιδευόμενοι.
Όλο αυτό το διάστημα έχουν επιμορφωθεί εκατοντάδες δεκάδες πολίτες δωρεάν αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες που τους βοήθησαν προσωπικά και επαγγελματικά.
Όλη αυτή η δομή που αναπτύχτηκε με τόσες αντιξοότητες και προσπάθειες σήμερα φτάνει στο τέλος. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει πληροφόρηση για τις προθέσεις του Υπουργείου αναφορικά με τη συνέχιση της.
Η Δια Βίου Μάθηση δεν είναι πολυτέλεια για τους πολίτες σε εποχή οικονομικής κρίσης. Είναι αναγκαιότητα και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας.
Με την ευκαιρία της λήξης του προγράμματος νοιώθω την ανάγκη να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ όλους αυτούς που συνέβαλαν στην σωστή και επιτυχή λειτουργία του ΚΔΒΜ μας.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοήθεια στην Δημοτική Αρχή που έδειξε ότι η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες για του δημότες της και αυτό άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα με την εκφρασμένη επιθυμία της για την συνέχιση του Προγράμματος.
Επίσης ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Διευθυντές του 1ου και του 3ου Γυμνασίου για την παραχώρηση των σχολικών αιθουσών αλλά κυρίως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Διευθυντή του ΣΔΕ Σύρου κ. Στεφάνου Γεώργιο που η βοήθεια και η συμβολή του ήταν πολύτιμη στην εύρεση χώρων διδασκαλίας αλλά σε πολλές διευκολύνσεις που χρειάστηκαν για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων μας .
Ένα ευχαριστώ στην Ομάδα Έργου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στον Υπεύθυνο του Έργου κ. Λ. Αμπελιώτη και στον Συντονιστή των Κυκλάδων κ. Ν. Βασιλειάδη για την πολύ καλή αρμονική και αποδοτική μας συνεργασία η οποία μπορούσε να ξεπερνά πάντα πολλά και διάφορα δυσεπίλυτα προβλήματα χάριν του σκοπού των ΚΔΒΜ.
Σε όλους τους εκπαιδευτές μας νοιώθω την ανάγκη να τους εκφράσω επίσης ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εφόσον αν και υπήρχαν και υπάρχουν πάντα προβλήματα στην ομαλή ροή της χρηματοδότησης, οι ίδιοι συνέχισαν τις διδασκαλίες τους δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.
Τέλος το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θέλω να το εκφράσω στους εκατοντάδες εκπαιδευόμενους μας που χωρίς αυτούς τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, αλλά και για την θερμή αποδοχή και στήριξη που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια στην δομή.
Ελπίζω πολύ σύντομα να μπορώ να τους μεταφέρω καλά νέα για την συνέχιση της δωρεάν εκπαίδευσης τους
Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :