slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ

Γραμματέας :Γιάννης Βλασερός
Μετά την προηγούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά της Ρόδου, Νάξου, Πάρου,Σαντορίνης,Μύκονου καί Σκιάθου το μέτρο της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ επεκτάθηκε και στα νησιά της Ανδρου, Σύρου ,Τήνου, Σίφνου,Μήλου, Κέας, Αντιπάρου, Αλοννήσου, Καρπάθου, Θάσου, Σκύρου καί μάλιστα στο 24% γεγονός πού αποτελεί βάναυσο κτύπημα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό της «νησιωτικότητας»

Ενός θεσμού πού ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου και συμβάλλει στην διατήρηση της ισορροπίας της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των νησιών μας αντιμετωπίζοντας τις αυξημένες τιμές των αγαθών λόγω κόστους των μεταφορικών.

Το μέτρο αυτό δεν συμβάλλει στην διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού προϊόντος στο οποίο βασίζεται η οικονομία των περισσοτέρων νησιών μας.

Η σκληρή καί αναποτελεσματική αυτή κυβερνητική απόφαση δημιουργεί κοινωνικές αναστατώσεις και προκαλεί τοπικές κοινωνικές αντιδράσεις όπως αυτές τού Δημοτικού Συμβουλίου της Μήλου.

Η εμμονή στο μέτρο του υπουργού Οικονομίας το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1ης Ιουνίου μόνο αισιοδοξία δεν προδικάζει.

Η δικαιολογημένη λαική αντίδραση στο άδικη αυτή μεταχείριση των νησιωτών πρέπει να ενεργοποιήσει τις πολιτικές δυνάμειας της χώρας να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να άρει το άδικο αυτό μέτρο από όλα τα νησιά γιατί μόνο την καταδίκη τους προκαλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: