slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: ΔΤ: Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

«Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος.»

 

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή της Βιάννου, στην Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος του Δήμου αλλά και σε όλους αυτούς που βοήθησαν ώστε το Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου να γίνει πραγματικότητα.

Το Μουσείο της Βιάννου, φόρος τιμής στα αθώα θύματα του ναζισμού, έρχεται να αναδείξει τα ιστορικά γεγονότα από την περίοδο της γερμανικής κατοχής και της ηρωικής αντίστασης του κρητικού λαού.

Η θεμελίωση της Ιστορικής Μνήμης είναι το απαραίτητο συστατικό για την αποφυγή των ίδιων λαθών στο μέλλον Και η ιστορική συλλογή του Μουσείου, τα Συνέδρια Ιστορίας, οι εκδόσεις, η πραγματοποίηση θεματικών εκδηλώσεων σχετικά με την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συμβάλλουν σε αυτό ακριβώς.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος αποτέλεσε μία κατάμαυρη σελίδα για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Η ναζιστική θηριωδία «έσβησε μεμιάς από το χάρτη» μία ολόκληρη γενιά. Οδήγησε, στα κρεματόρια έξι εκατομμύρια αθώους ανθρώπους. Που «έγκλημά τους», ήταν η θρησκεία τους.

Όλοι μας έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές να διατηρήσουμε ζωντανή τη Μνήμη.

Αλλά, είναι και το χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας. Που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και τις Αξίες μας.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: