slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ»

Του Γιωργου  Βακόνδιου 


Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στην τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, η παροχή οποιουδήποτε οικονομικού βοηθήματος, όπως αυτό που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ευχάριστη για τους αποδέκτες.
Όμως η κοροϊδία των συνταξιούχων και του συνόλου των Ελλήνων από στόματος πρωθυπουργού σηματοδοτεί την κατάντια της κυβέρνησης και την απαξία του συνόλου των Ελλήνων.
Χθες ο πρωθυπουργός σε ένα απίστευτο σόου λαϊκισμού και ψεύδους, εξάγγειλε ένα έκτακτο βοήθημα για μέρος των συνταξιούχων, το οποίο κατά μέσο όρο θα είναι 385 ευρώ.
Την εξαγγελία αυτή την παρουσίασε ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, στην οποία οφείλονται τα μεγαλύτερα του αναμενόμενου πλεονάσματα για το τρέχον οικονομικό έτος.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός συνέδεσε την προεκλογική (;) παροχολογία με την παλαιότερη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για παροχή δέκατης τρίτης σύνταξης. Ήταν μία δέσμευση του πρωθυπουργού στο τότε αποκαλούμενο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης στο οποίο προβλεπόταν κατάργηση μνημονίων, κατώτατος μισθός 751 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, συγκρότηση μουσικής μπάντας από νταούλια στο ρυθμό των οποίων θα χορεύουν οι αγορές, κλπ.
Άραγε όταν ο πρώην καταληψίας πρόεδρος δεκαπενταμελούς και εκ πεποιθήσεως ανεπάγγελτος, υποσχόταν δέκατη τρίτη σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους, είχε στο μυαλό του ένα έκτακτο βοήθημα 385 ευρώ σε μερικούς από αυτούς, μετά από δύο χρόνια;
Πιο συγκεκριμένα έπρεπε η σύνταξη ενός συνταξιούχου να περικοπεί από τον Κατρούγκαλο ώστε να γίνει χαμηλότερη των 850 ευρώ, ώστε κάποιος να δικαιούται το έκτακτο επίδομα του Μαυρογιαλούρου;
Όμως ακόμη και αυτή η παροχή με βάση το ύψος της σύνταξης είναι άδικη.
Ένα παράδειγμα θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.
Εάν υπάρχει ένας συνταξιούχος ο οποίος παίρνει σύνταξη 900 ευρώ και με αυτήν συντηρεί την οικογένειά του, ενδεχομένως και τα παιδιά του ή τα εγγόνια του, δεν δικαιούται βοήθημα.
Αντίθετα εάν ένας συνταξιούχος παίρνει 849 ευρώ και η σύζυγός του άλλα τόσα και είναι τυχεροί να μην συντηρούν παιδιά και εγγόνια, τότε δικαιούνται διπλό βοήθημα.



Αυτό συμβαίνει διότι ο Τσίπρας έχει στο μυαλό του μόνον ότι θεωρεί ότι είναι κομματικό του ακροατήριο.



Όμως στο κομματικό του ακροατήριο δεν μπορεί να βγει και να ανακοινώσει ότι επιστρέφει το ΕΚΑΣ που περιέκοψε σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, αλλά ούτε και να εξαγγείλει παροχή βοηθήματος στους συνταξιούχους, ως μερικό αντιστάθμισμα από τα χρήματα που τους αφαίρεσε με τις εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ.



Ένας κανονικός πρωθυπουργός εάν πράγματι είχε την θέληση να βοηθήσει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τους πλέον οικονομικά αδύνατους, θα στόχευε προς αυτήν την κατεύθυνση, π.χ. θα χρησιμοποιούσε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ώστε να κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα στους έχοντες περισσότερη ανάγκη.



Διότι ο μακροχρόνια άνεργος έχει δυστυχώς μεγαλύτερη ανάγκη ακόμη και από τον χαμηλοσυνταξιούχο.



Δυστυχώς ο κος Τσίπρας με ένα μικρό έκτακτο βοήθημα δεν μπορεί να καλύψει τις ζημιές που προκάλεσαν οι περικοπές Κατρούγκαλου, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι εισφορές ΕΟΠΥΥ, η αύξηση του ΦΠΑ και βεβαίως όλοι οι νέοι φόροι που επέβαλε.



Απλά χρησιμοποιεί προσβλητικά τους χαμηλοσυνταξιούχους για να ικανοποιηθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα και να ψηφίσουν τα νέα μέτρα, τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% τουλάχιστον για έως το 2022, ενδεχομένως κα ως το 2018 και βεβαίως για να ξεχάσουν το στραπάτσο του Eurogroup και της Β’ αξιολόγησης.



Έτσι ο κος Συρμαλένιος, ο κος Μανιός, ο κος Συρίγος και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ενδεχομένως ένα παραμύθι ώστε να μπορούν να επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες.



Εξάλλου πρόσφατα όλοι προσέξαμε ότι στην κορυφαία εορτή του πολιούχου της πρωτεύουσας του νομού Κυκλάδων δεν τόλμησε να παρευρεθεί κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.



Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα μένει να πιστοποιηθεί τον Μάϊο του 2017 όταν ενσωματωθούν τα έσοδα του Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.



Ακόμη όμως και εάν πιστοποιηθεί, οφείλεται στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων και την μη πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, παράγοντες που συμβάλλουν και συντηρούν την ύφεση και την ανεργία.



Γιώργος Βακόνδιος



Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: