Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Πάρος: Παράνομη Είσοδος Οχημάτων Σε Πλατεία Πεζοδρόμους

Πάρος: Παράνομη είσοδος οχημάτων σε πλατεία πεζοδρόμους

Πάρος: Παράνομη διέλευση και στάθμευση οχημάτων σε πλατείες και πεζόδρομους
Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου σε Δήμο και Αστυνομία
Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας όσον αφορά στην είσοδο διέλευση και στάθμευση οχημάτων εντός του χώρου της πλατείας Μαντώς Μαυρογένους, του πεζοδρόμου της Εκατονταπυλιανής, αλλά και των άλλων πεζοδρόμων κατά την διάρκεια όλου του έτους.
Το φαινόμενο αυτό είναι απαράδεκτο και δεν θα έπρεπε να παρατηρείται σε καμία πλατεία, πόσο μάλλον σε ένα τόσο τουριστικό μέρος όπως είναι η Πάρος.

Καθ ́ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016 όχημα επιχείρησης, η οποία συνορεύει με την πλατεία, βρίσκονταν μόνιμα σταθμευμένο στην πίσω πλευρά του καταστήματος και εντός του χώρου της πλατείας, δίπλα ακριβώς από την Παιδική Χαρά, ενώ ένα δεύτερο, του ιδίου καταστήματος, έμπαινε καθημερινά τις απογευματινές ώρες, αφαιρώντας το κολωνάκι που τον εμπόδιζε, ξεφόρτωνε και στη συνέχεια έβγαινε κάνοντας όπισθεν ανάμεσα από αμέριμνα παιδάκια που έπαιζαν και πανικόβλητους γονείς οι οποίοι έτρεχαν να τα μαζέψουν για να μην τα πατήσει.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι το φαινόμενο αυτό έπεσε σίγουρα στην αντίληψη της
αστυνομίας καθώς, εκτός από το γεγονός ότι διάφοροι γονείς πήγαν και το κατήγγειλαν, επανειλημμένως, το κτίριο της αστυνομίας βρίσκεται ακριβώς απέναντι και το αυτοκίνητο έμπαινε και έβγαινε καθημερινά μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που βρίσκονταν στην βεράντα του κτιρίου.

Το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται και σήμερα, ενώ πλέον έχουν προστεθεί και πλήθος άλλων αυτοκινήτων τα οποία μπαινοβγαίνουν, ανενόχλητα, και παρκάρουν εντός του χώρου της πλατείας.

Τη χειμερινή περίοδο η κατάσταση γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτη με τα προστατευτικά κολωνάκια να είναι μονίμως βγαλμένα και πεταμένα κάτω.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον πεζόδρομο της Εκατονταπυλιανής όπου αυτοκίνητα σταθμεύουν μπροστά στην εκκλησία ενώ μερικές φορές, ειδικά τις μέρες που βρέχει ή έχει κρύο είναι τόσο πολλά που επικρατεί κυκλοφοριακό χάος (εντός του πεζοδρόμου), εγκλωβίζονται κορνάρουν και άλλα τραγελαφικά φαινόμενα.

Όλα αυτά τονίζουμε ότι συμβαίνουν σε χώρους που τα παιδιά θα έπρεπε να μπορούν να
παίξουν, να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο, αμέριμνα, χωρίς να κινδυνεύουν να σκοτωθούν από ασυνειδήτους.

Στις 26-5-2016 είχαμε αποστείλει στο Δήμο Πάρου έγγραφο (Α.Π. 216) στο οποίο ζητούσαμε να ληφθούν μέτρα για τη διέλευση και στάθμευση οχημάτων εντός του υποτιθέμενα κλειστού δρόμου περιμετρικά της πλατείας, κατά τη θερινή περίοδο, καθώς υπήρχε σημαντικός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Αντ’ αυτού, όχι μόνο δεν λήφθηκαν μέτρα για το μεγάλο αριθμό οχημάτων που έμπαινε στο χώρο με τηλεχειριστήρια και κάρτες (τα οποία κακώς τους είχαν δοθεί) αλλά με την ανοχή και του Δήμου και της Αστυνομίας τα οχήματα πλέον (από το καλοκαίρι έως και σήμερα) μπαίνουν και παρκάρουν πάνω στην πλατεία!

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα καθώς η απαράδεκτη αυτή η κατάσταση, αφενός θέτει σε κίνδυνο την ζωή των δεκάδων παιδιών που τρέχουν και παίζουν ανέμελα στην πλατεία και τους πεζοδρόμους και αφετέρου αποτελεί τεράστια δυσφήμηση του νησιού στους επισκέπτες.

Ζητάμε και από το Δήμο και από την Αστυνομία να επιληφθούν άμεσα του θέματος προτού να συμβεί κάποιο δυστύχημα.

Υ.Γ. Προς επαλήθευση των λεγόμενων μας επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες.
και οι φωτογραφίες.
plateia foto 1
plateia foto 2
plateia foto 3
plateia foto 4

Δεν υπάρχουν σχόλια :