slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλίμα οδύνης στην εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Χωματά


Σε κλίμα οδύνης και με εκατοντάδες απλούς ανθρώπους που κάποια στιγμή είχαν τη τύχη να συναντήσουν στο δρόμο τους τον γιατρό Χωματά, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 29 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του

Κοιμητηρίου στου Ζωγράφου, η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Χωματά… Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και Νήσων «οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Σύρου κ. Δωρόθεος Β' τέλεσαν την εξόδιο Ακολουθία του επιφανούς Χειρουργού Ιατρού και ευγενούς, πολιτισμένου, ανιδιοτελούς
και με λόγο αγάπης, ειρήνης και καταλλαγής προς όλους Βουλευτή διατελέσαντα Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννου Χωματά.

Οι Σεβασμιώτατοι, μεταφέροντες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Επιφανίου, ομίλησαν για την προσωπικότητα του εκλιπόντος και κατέθεσαν λόγους ευγνωμοσύνης και τιμής στη μνήμη του. για την αγάπη του προς τα πρόσωπά τους και των προκατόχων τους Μητροπολιτών και για το σεβασμό του προς την Εκκλησία και τις παραδόσεις των νησιών».

Και όπως αναφέραμε η εκκλησία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει και ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής… Κι ανάμεσά τους το παρών έδωσαν κληρικοί από την Νάξο, ήτοι ο Φιλωτίτης Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρουσσάκης, ο πατήρ Νεκτάριος Αλεξόπουλος, ο πατήρ Ιωάννης Μανιός από το Φιλώτι και ο πατήρ Μιχαήλ Παραράς από το Δαμαριώνα, τόπο καταγωγής του εκλιπόντος.

Παρουσίες

Και με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε καταγράφουμε παρουσίες: ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, ο βουλευτής περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ Αθανάσιος Μπούρας, ο Πρόεδρος της Ενώσεως τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών Κωνσταντίνος Πυλαρινός, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Στέφανος 'Ημελλος, ο έπαρχος Πάρου κος Μπιζάς, η πρώην Νομάρχης Κυκλάδων κα Αικ. Γιαβάση, οι πολιτευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ.κ. Γ. Βακόνδιος και Γ. Χριστόπουλος, οι πρώην αντιπρόεδροι της Βουλής Γ, Σούρλας και Ν. Κατσαρός, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί ΠΑΣΟΚ Γ. Ανωμερίτης και Παν. Ρήγας, Λ. Χατζηανδρέου και ο πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαν. Βλασερος, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί ΝΔ Αντ. Φούσας , Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αν Γιαννόπουλος και Θεόδ. Σκρέκας.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΟ της ΝΔ Νάξου, Στέφανος Στρατούρης , πρόεδροι ΟΝΑΣ (Μ. Μαργαρίτης), Συλλογών ήτοι Απολλωνιατών (Αντώνης Χωριανόπουλος), Φιλωτιτών (Αντώνης Τζιώτης), Σαγκριωτών (Κώστας Βερνίκος), Δαμαριώνα, ο Ακαδημαϊκός Στέφανος Ημελλος ο πρώην Δήμαρχος Νάξου Βασίλης Κόκκοτας, οι καθηγητές κοι Κορρές και Λεγάκης και ο Πλοιοκτήτης κ. Αθαν. Μαρτίνος, αρκετοί εκ των οποίων με συγκινητικούς λόγους ομίλησαν για την προσωπικότητα του Ιωάννη Χωματά.

http://www.naxospress.gr/taxonomy/term/all

Δεν υπάρχουν σχόλια: