slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Να ρυθμιστεί το χρέος το ταχύτερο...» Συνάντηση Μητσοτάκη-Ομπάμα: Η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού


 «Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Το θέμα της διευθέτησης του χρέους, αλλά και η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση με τη συμβολή όλων των δυνάμεων και τη χρήσιμη βοήθεια των συμμάχων της, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του απερχόμενου Αμερικανού
προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν την αναχώρηση του τελευταίου από την Ελλάδα. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε, εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως το κόμμα του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, ενώ απαιτείται ρεαλισμός και ανάδειξη της αλήθειας.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο: 
«H επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama συνιστά αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για την πατρίδα μας. Στην κατ' ιδίαν συνάντησή μας, είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω ειλικρινά για τη φιλία και την υποστήριξή του στη χώρα μας σε κρίσιμες στιγμές. Η εκτίμηση στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 

Τόνισα τη στρατηγική σημασία που έχουν και για τις δύο χώρες οι στενές ελληνο - αμερικανικές σχέσεις. Ειδικά αυτήν την δύσκολη εποχή της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας, με την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος. Επανέλαβα ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναβαθμίσει το δραστήριο σταθεροποιητικό της ρόλο  στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στην περιοχή θα συμβάλει η οριστική έξοδός της από την σημερινή οικονομική κρίση. 

Υποστήριξα ότι αυτό θα γίνει κυρίως με τη δική μας σταθερή και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Με μια αξιόπιστη ηγεσία και συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί αλήθεια και ρεαλισμό. Ασφαλώς είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φίλων μας, όπως είναι ο πρόεδρος Obama, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν. 

Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση. Αυτό αφορά ιδιαίτερα και στην υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ένα θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο. 

Τέλος, τόνισα στον κ. Πρόεδρο ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, της περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ενίσχυση της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε φάρο σταθερότητας και ευημερίας στον σημερινό ταραγμένο κόσμο».
<iframe src="https://embed.reembed.com/www.iefimerida.gr/23Zrgd3kHN861Ya6Fi15uH3X" allowfullscreen frameborder="0" width="560" height="345"></iframe>
http://www.protothema.gr/politics/article/628939/sunadisi-mitsotaki-obama-i-nd-vrisketai-stin-proti-grammi-tis-mahis-kata-tou-laikismou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: