slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εσωκομματικό Μήνυμα από τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, προς όλα τα τρολ που στο όνομα του Προέδρου Κώστα Καραμανλή: «Κοντά στον Καραμανλή και κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται»

Μήνυμα με εσωκομματικό προορισμό από τον εξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού

Ευθεία τοποθέτηση κατά των όσων από το χώρο της ΝΔ συχνά τοποθετούνται υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ αλλά και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που συχνά κάνει ανοίγματα στον καραμανλικό χώρο πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής
Σερρών της ΝΔ και τομεάρχης Μεταφορών, Υποδομών και Δικτυών Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στα Βριλήσσια. Ο εξάδελφος του τέως πρωθυπουργού και το τελευταίο διάστημα επίσημη «φωνή» της καραμανλικής πτέρυγας, αναφέρθηκε σε «καφενειακή συνομοσιωλογία» περί σύμπραξης Καραμανλή – Τσίπρα, ανέφερε πως ο τέως πρωθυπουργός όταν αποφάσισε να μιλήσει το έπραξε στο δημοψήφισμα και ήταν κατά των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ και πως «ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του κι έχει δικαίωμα να κάνει τη διαδρομή του. Όμως να είναι και κοντά στον Καραμανλή και κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται. Είναι ανέκδοτο και να το συζητάμε».
Και προσέθεσε: «ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει. Και μπορεί να ξεχωρίσει ποιος πιστεύει στις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ποιος απλώς πουλάει καραμανλισμό…».

Η πλήρης ομιλία ακολουθεί: 
Ένας από τους λόγους που η χώρα χρειάζεται σήμερα τη Νέα Δημοκρατία, είναι για να αντιμετωπίσει τη ζημιά που της κάνει αυτή η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά». Έχουμε απόλυτο σεβασμό σε όλες τις παρατάξεις και στους έντιμους αγωνιστές όλων των πλευρών. Πιστεύουμε βαθιά στη δημοκρατία και στο να ακούγονται όλες οι απόψεις. Πρέπει, όμως, να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή τη μυθοποίηση της Αριστεράς, την οποία σε μεγάλο βαθμό εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. Κι αυτός ο μύθος που έχουμε φτιάξει, βρίσκεται στον πυρήνα του λαϊκισμού στη χώρα μας.  Μην ξεχνάμε ότι όχι μόνο στις μέρες μας, αλλά και στη δεκαετία του 80, ήταν η αριστερή ρητορεία και η φαυλότητα του ανδρεοπαπανδρεϊσμού που τα θέρισε όλα… Σήμερα, λοιπόν, δεν θα γίνουμε πραγματικά σύγχρονη φιλελεύθερη Κεντροδεξιά, αν δεν απαλλαγούμε και από το υπερβολικό δέος προς την Αριστερά. Υγιή σεβασμό ασφαλώς και πρέπει να έχουμε. Αυτό το υπερβολικό δέος, όμως, όχι.

Τελευταίο παράδειγμα του κυβερνητικού αλαλούμ, η ιστορία με τα κανάλια… Αν ήθελαν πραγματικά να βάλουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, θα φρόντιζαν να το κάνουν με νόμιμο τρόπο, όχι με έναν νόμο που όλοι τους λέγαμε ότι δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Όμως ακόμα χειρότερη ήταν η αντίδρασή τους μετά την απόφαση. Τώρα, η ουσία είναι μία: ο νόμος Παππά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, το θέμα των καναλιών πρέπει να ρυθμιστεί από το ΕΣΡ, και αυτό πρέπει να στελεχωθεί από πρόσωπα κύρους που μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή. Ας τα καταλάβει αυτά η κυβέρνηση και ας τα πράξει. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο και πιο επικίνδυνο σε μια δημοκρατία, από μια κυβέρνηση που δεν ξέρει να χάνει. Και το είπα και το ξαναλέω αυτό, γιατί αυτή η κυβέρνηση που δείχνει αυτό το πολύ άσχημο πρόσωπο, δεν έχασε μόνο στο ΣτΕ. Χάνει κάθε μέρα και την εμπιστοσύνη των πολιτών, αργά ή γρήγορα θα χάσει και από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές!

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλούσε πάντα τη γλώσσα της αλήθειας, της μετριοπάθειας και της εθνικής ευθύνης. Πολλοί σήμερα τον επικαλούνται στα λόγια, για να αποκρύψουν το δικό τους λαϊκισμό και τη ζημιά που προκάλεσαν και προκαλούν στον τόπο. Όμως κοντά στις αξίες του Καραμανλή δεν είσαι επειδή απλώς το λες, αλλά επειδή στην πράξη σέβεσαι την κληρονομιά του, συνεχίζεις το έργο του και εφαρμόζεις τις αρχές του.

Κι επιπλέον, για να τελειώνουμε με μια αστεία συζήτηση, που ξεκίνησε από καφενειακή συνωμοσιολογία και κάποιοι έφτασαν να τη συζητάνε σχεδόν στα σοβαρά, για δικούς τους λόγους.

Πρώτον, όσο και να αρέσει του κ.Τσίπρα να κολακεύει τον εαυτό του συγκρίνοντάς τον με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην πραγματικότητα ούτε είναι, ούτε μοιάζει, ούτε ποτέ του θα γίνει σαν αυτόν. Και για να πω ένα μόνο παράδειγμα, όλοι θυμούνται ότι ο Καραμανλής και η ΝΔ τα έβαλαν πραγματικά με τη διαπλοκή, ενώ ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να φτιάξουν τη δική τους διαπλοκή.

Δεύτερον. Όταν ο Κώστας Καραμανλής ήθελε πραγματικά να πει κάτι στον ελληνικό λαό, το είπε ο ίδιος. Στο δημοψήφισμα. Και δεν νομίζω ότι άρεσε στον κ.Τσίπρα.

Τρίτον. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του κι έχει δικαίωμα να κάνει τη διαδρομή του. Όμως να είναι και κοντά στον Καραμανλή και κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται. Είναι ανέκδοτο και να το συζητάμε.

Και τέταρτον.  Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει. Και μπορεί να ξεχωρίσει ποιος πιστεύει στις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ποιος απλώς πουλάει καραμανλισμό.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πουλήσει στον ελληνικό λαό ψεύτικες ελπίδες για να γίνει κυβέρνηση. Αλλά θα γίνει κυβέρνηση για να δημιουργηθούν ξανά αληθινές ελπίδες. Δεν θα είναι εύκολο. Αλλά θα δουλέψουμε σκληρά και θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: