slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιάννης Βρούτσης στα εγκαίνια του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε το νησί της Σίφνου για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, ενός από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα που υλοποιούνται στο νησί...

Ο Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα, γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών για το νησί της Σίφνου. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που θα αλλάξει το μέλλον της εκπαιδευτικής πορείας του νησιού.
Ένα έργο που η υλοποίησή του οφείλεται στην αρμονική και δημιουργική συμμετοχή και κοινή προσπάθεια Πολιτείας, Εκκλησίας. Δήμου και Περιφέρειας.
  • Η σημαντική συμβολή της Εκκλησίας με την δωρεά του οικοπέδου από την Ιερά Μονή Βρύσης προς το Δήμο Σίφνου
  • Η σημαντική συμβολή του Δήμου και της Περιφέρειας που με αυταπάρνηση και επιμονή στήριξαν και αγωνίστηκαν από κοινού για την ολοκλήρωση του έργου
  • Η Πολιτεία, που το 2008 πήρε την πολιτική απόφαση να εντάξει στον σχεδιασμό της και να δεσμεύσει τους απαραίτητους και πολύτιμους πόρους -μέσω του ΕΣΠΑ- για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Προσωπικά είχα την τιμή, ως βουλευτής του Νομού Κυκλάδων, να συμβάλλω στην καθοριστική λήψη της απόφασης ένταξης, καθώς και στην αντιμετώπιση πολλών εμποδίων που προέκυψαν στα πρώτα στάδια υλοποίησης του έργου.
Σήμερα, με ανάμικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης θέλω να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλλαν, όλο αυτό το διάστημα, στην ολοκλήρωση του Σχολείου.
Αξίζουν, επίσης, συγχαρητήρια σε φίλους και προσωπικότητες του νησιού που αφανώς συμμετείχαν ενεργά, υποβοηθώντας καθοριστικά το όλο εγχείρημα.
Με την ολοκλήρωση του έργου επιβραβεύονται οι προσπάθειες, η συνέπεια και η επιμονή όλων μας. Το έργο αυτό μας κάνει περήφανους και δικαιώνει κόπους και προσπάθειες ετών.
Πιο κερδισμένοι, όμως, είναι οι σημερινοί και αυριανοί μαθητές της Σίφνου, καθώς τους παραδίδεται ένα σχολείο “στολίδι”, που ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης.
Εύχομαι το νέο μας σχολείο να είναι καλορίζικο και καλοτάξιδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: