Η «Φωνή» της ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ έφτασε τα 11 φύλλα της με την έκδοση του Οκτωβρίου 2016 και έχει ως βασικό θέμα τι άλλο από την αγωνία των παραγωγών με την φθινοπωρινή καλλιέργεια της πατάτας να βρίσκεται στο ζενίθ της…
Ο Σπύρος Σκάρκος – πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βίβλου και παραγωγός πατάτας στις Τρίποδες- μιλάει για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η Νάξος ελέω της ανομβρίας, τονίζει το μεγάλο κόστος στην παραγωγή με τις γεωτρήσεις να αποτελούν τη βάση για το πότισμα των καλλιεργειών και θεωρεί ότι η επίσπευση κατασκευής του φράγματος στην Ποταμιά είναι η μοναδική λύση για την ανανέωση του υδροφόρου ορίζοντα στο νησί. Παράλληλα υπάρχει και η μηνιαία αναφορά από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Νάξου για την πορεία των βροχοπτώσεων καθότι έχουμε συμπληρώσει 140 ημέρες χωρίς βροχή και με τον Σεπτέμβριο για έκτη χρονιά από το 2009 να είναι χωρίς στάλα νερού.
Από εκεί και πέρα στο 11ο φύλλο της εφημερίδας έχουμε: το επικείμενο ταξίδι του Προέδρου / Διευθύνοντα συμβούλου της ΕΑΣ κου Καπούνη έχοντας στο πλευρό του και τον αντιπρόεδρο / υπεύθυνο marketing κο Βαλέρη σε Παρίσι και Μιλάνο / Πάρμα με σκοπό τη συμμετοχή της «Ένωσης» σε δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις (SIAL Paris / Cibus Tec) με τη πρώτη δε να θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών σε όλο τον κόσμο… Επίσης γίνεται αναφορά στην πρώτη παρουσίαση της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ με την συμμετοχή και της ΕΑΣ Νάξου που είναι εκ των ιδρυτικών μελών και βέβαια παρουσίαση της Μπύρας «Νάξος» η οποία από τις αρχές Αυγούστου είναι σε επιλεγμένα καταστήματα του νησιού μέσω αποκλειστικής διάθεσης από την «Ένωση». Να σημειώσουμε εδώ ότι η ελληνική γραφειοκρατία έχει μπλοκάρει την επιθυμία των ιδιοκτητών της μπύρας «Νάξος Beer" να προσφέρουν το 10% εκ των εσόδων τους στο Νοσοκομείο Νάξου (!!) για να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες.
Και βέβαια οι τακτικές στήλες είτε μέσω του Ιστορικού Αρχείου Νάξου (αναδρομή στο παρελθόν) είτε μέσω των ειδικών επιστημόνων της Ένωσης που δίνουν χρήσιμες συμβουλές στους αγρότες και παραγωγούς του νησιού.
ευχαριστούμε για την δημοσίευση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου