slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ραγδαίες (και πολιτικές;) εξελίξεις – Δεκτές από το ΣτΕ οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών

Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τηλεοπτικές άδειες.
Το ΣτΕ έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά, ανατρέποντας, σε μία από τις
σπάνιες περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, την εισήγηση του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου προς την Ολομέλεια.
Φήμες αναφέρουν ότι ένας εκ των συμβούλων δήλωσε κώλυμα.
Ο εισηγητής μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και τοποθετήθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παπά για λόγους «ανωτέρας βίας», όπως είπε χαρακτηριστικά .

Στη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας, η οποία διακόπηκε – σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη διάσκεψη δεν έχει οριστεί, θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα – συζητείται πλέον η ουσία της υπόθεσης, η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά με τον οποίο προκηρύχθηκε και έγινε η διαγωνιστική διαδικασία για την πλειοδοσία επί τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, παρακάμπτοντας – λόγω εκτάκτου καταστάσεως, όπως διατείνεται η κυβέρνηση –  την ανεξάρτητη αρχή που είναι επιφορτισμένη με αυτό βάσει Συντάγματος, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, βαρύνοντα ρόλο στην ανατροπή της εισήγησης έπαιξε η «στοχοποίηση» ανώτερου δικαστικού που συμμετέχει στη διάσκεψη από την εφημερίδα «Αυγή» – θεωρείται κομματικό όργανο και ως εκ τούτου απηχεί τις θέσεις του κυβερνητικού κόμματος.
Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής δεν είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βάσιμου και του έννομου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.
http://www.lykavitos.gr/archives/431468

Δεν υπάρχουν σχόλια: