slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΑ


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
 Στο προηγούμενο συνέδριο το σύνθημα ήταν «με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα Μνημόνια»; Τώρα τα μνημόνια έγιναν γαργάρα και ξεχάστηκαν. Δεν συμφέρει και ούτε μπορούμε να τα φορτώνουμε μόνιμα σε άλλους. Τώρα νέο πολιτικό αφήγημα «τέλος τα μαθήματα».

  • Διαφωνείστε κάθετα και οριζόντια με τις φωνές που στηλιτεύουν παλαιά στελέχη κομμάτων να φλερτάρουν με την κυβέρνηση, ευελπιστώντας σε μια πιθανή αξιοποίηση τους. Επαγγελματίες της πολιτικής είναι και όχι μιας συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας. Τέλος οι ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν γράφουμε…. Σύστημα πολιτικής επιβίωσης όλων των ιδεολογιών στην πράξη!
  • Ο θερμός εναγκαλισμός μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων κατά τη συνάντηση τους προϊδεάζει σύμπραξη κομματική; Θα πάνε στις νέες εκλογές ως ένα κόμμα ή ο ένας θα είναι η νέα «τάση» του άλλου;
  • Μετρημένοι στα δάχτυλα οι «γραβατομένοι» και τα εξεζητημένα ντυσίματα των γυναικών συνέδρων. Μαύρα μπλουζάκια, χρωματιστά παντελόνια, casual ντύσιμο για να θυμίζουν «αλλοτινές εποχές». Φυσικά τα πολυτελή αυτοκίνητα και η πληθώρα των αστυνομικών συνοδών έμειναν εκτός «νυμφώνος» πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Τα μέτρα ασφαλείας πέραν του δέοντος αυστηρά. Φοβούνται τη μεγάλη αγάπη των απλών ανθρώπων και της γενιάς των 400 ευρώ, που θα ήθελαν να εκδηλωθούν.
  • «Έρχομαι από μακριά» στο μπλουζάκι διανοούμενου βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος. Δεν μας αποκάλυψε όμως, που πάει, και αν προτίθεται στο μέλλον να φορέσει μπλουζάκι με το σύνθημα «φεύγω μακριά»!
  • Στα σκαριά είναι η σύγκρουση για την ιδεολογική πλατφόρμα – ταυτότητα του κόμματος, η ρήξη για τις σχέσεις κόμματος – κράτους – κυβέρνησης οι απειλές από τις μέχρι χθες «συνιστώσες» και σήμερα «τάσεις». Αναμένονται, σκληρή κριτική, προτάσεις για ηρωική έξοδο, αναμάσημα αριστερών πολιτικών και τσιτάτων, φωνές για απαγκιστρώσεις – αυτονομήσεις από το συγκυβερνών κόμμα, «χαρτί» ρήξης με τους δανειστές και «ενέσεις» τόνωσης του ηθικού των οπαδών του κόμματος. Ησυχάστε. Τα πάντα είναι υπό έλεγχο. Η διασφάλιση της εξουσίας είναι ο απώτερος στόχος. Και όλοι γνωρίζουν ότι το δυνατό χαρτί είναι ακόμη ο Αλέξης. Στο τέλος ότι πει. Χωρίς αυτόν το χάος! Φανταστείτε τι ποσοστά θα έπαιρνε το κόμμα σε δημοσκόπηση που θα έλειπε ο Αλέξης από «πρώτο βιολί»;
  • Με ενδιαφέρον αναμένεται το κλείσιμο του συνεδρίου από τον Αλέξη για να ακούσουμε ποιόν από τους «μαρτυριάρηδες» για το τύπωμα της δραχμής θα διαψεύσει. Και τι μέλλει γενέσθαι αν οι δανειστές δεν πάρουν σοβαρά την απαίτηση για απομείωση του χρέους …. Οψόμεθα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: