Θα ήταν πολύ αγενές απέναντι στην Ιστορία, τις παραδόσεις του τόπου και του έθνους μας, αν πιστεύαμε πως ένας ιδεοληπτικός υπουργός Παιδείας με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, έχει την ικανότητα να αλλοιώσει κατ΄ ελάχιστο τη θρησκευτική συνείδηση ενός λαού.
Από την άλλη, είναι σίγουρο πως ο σεβασμός στην Ελληνορθόδοξη πίστη, έχει περισσότερο στοιχεία πολιτισμού, παρά ακραίου προσηλυτισμού, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν «παράγει» φανατικούς Χριστιανούς, τουλάχιστον με την έννοια του θρησκευτικού φανατισμού.
Επίσης αυτοί που επιχειρούν την αλλαγή της Ελληνικής ταυτότητας, πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι συναινούν – είτε από βλακεία, είτε εθνοπροδοτικά – στην κατάργηση του τελευταίου Χριστιανικού συνόρου της Ευρώπης απέναντι στον ισλαμικό επεκτατισμό. Και εδώ δεν τίθεται ζήτημα μάχης θρησκειών, αλλά πολιτικών υπό την έννοια ότι ο φανατικός Ισλαμισμός, εξάγεται ως πολιτική -πολεμική στάση και όχι ως θρησκεία.
Προσοχή λοιπόν στα επικίνδυνα παιχνίδια με τη θρησκεία μας και την παράδοση. Άλλο είναι οι βελτιώσεις και η επικαιροποίηση και άλλο η αφαίρεση ιστορικών μνημών και παραδόσεων, συστατικά της Ελληνοευρωπαϊκής κουλτούρας.
Περί Δικαιοσύνης
Πληθαίνουν τα περιστατικά στο χώρο της δικαιοσύνης, που εν μέσω κλίματος καχυποψίας πολιτών, δημιουργούν μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας.
Τελευταίο παράδειγμα η αναβολή συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, λόγω … «κλίματος» όπως ανακοινώθηκε.
Έχουμε επισημάνει τη σχετική αναθεώρηση που πρέπει να γίνει στο Σύνταγμα της χώρας μας, για την «Ανάδειξη ηγεσίας της Δικαιοσύνης και σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου». Υπάρχει η λύση έτσι ώστε να αποφεύγονται οι υποψίες των πολιτών περί παρεμβάσεων της Εκτελεστικής προς τη Δικαστική εξουσία, που σε περιόδους κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας εντείνονται. Με λίγα λόγια χρειάζεται πλήρης ανεξαρτητοποίηση της Δικαστικής εξουσίας, έτσι όπως έχει επαρκώς διατυπωθεί από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Περισσότερα στο κείμενό μας «Περί ομαλότητας και Εθνικής συνεννόησης» http://wp.me/p7nJQ5-tx .
Περί Εθνικής Κυριαρχίας
Τέσσερις βασικοί παράγοντες ανοίγουν τις επεκτατικές ορέξεις των γειτόνων (Τούρκων – Αλβανών):
> Τα δικά τους παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης αλλά και πίεσης διεθνών καταστάσεων,
> Η δική μας «αριστερή» χαλαρότητα σε σχέση με τις Εθνικές γραμμές της πατρίδας μας (βλ. στάση στο μεταναστευτικό και θρησκευτικό),
> Η συνεχώς αυξανόμενη οικονομική κρίση με επίπτωση στις επιχειρησιακές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεών μας και
> Ο κοινωνικοοικονομικός διχασμός του λαού μας.
Προφητικά ο Κώστας Καραμανλής μία εβδομάδα πριν τον παροξυσμό του Ερντογάν, διαπίστωσε το πρόβλημα και μάλιστα «επέτρεψε» αυτό να δημοσιευτεί, για να προετοιμαστεί η πολιτική ηγεσία, περισσότερα εδώ στο κείμενό μας: «Ο Καραμανλής προειδοποιεί νέα Ίμια τον Τσίπρα» http://wp.me/p7nJQ5-zr
Είναι σαφές πως οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί της Βαλκανικής, ως απόρροια της φλεγόμενης Μέσης Ανατολής, μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.
Η υφιστάμενη κυβέρνηση, αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίση τόσο την οικονομικοπολιτική όσο και αυτή του μεταναστευτικού. Έτσι όπως τις διαχειρίζονται, χειροτερεύουν τη θέση της χώρας μας και οδηγούν μαθηματικά σε αλλαγή του χάρτη συσχετισμών δυνάμεων και εδαφών. Ήδη η πλήρης παραχώρηση των δημοσίων αγαθών (νερό, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες) στους δανειστές αποτελεί μία μεγάλη ήττα.
Μία νέα απώλεια νησιών ή γκριζοποίηση νέων ζωνών αλά Ίμια, θα είναι άλλο ένα εθνικό ολίσθημα, στα τόσα…
Είναι σίγουρο, πως οι «καλοί» γείτονες βλέπουν μία Ελλάδα που ασθενεί οικονομικά και σε επίπεδο εθνικής ομοψυχίας και σίγουρα καρτερικά περίμεναν επί δεκαετίες μία τέτοια ευκαιρία.
Η Εθνική Συναίνεση και Συνεννόηση για σπουδαία, μεγάλα και βασικά ζητήματα, είναι η αρχή (επιτέλους) μίας σοβαρής Εθνικής πολιτικής στάσης και ταυτόχρονα ασπίδας απέναντι στην ύφεση και στις εδαφικές απειλές.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου