slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΟ 47

 
 Θανάσης Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγος
Οι «φωτογραφίες στιγμής», όπως λέγονται οι δημοσκοπήσεις κοινής γνώμης ερμηνεύονται λανθασμένα τις περισσότερες φορές. Πρώτο λάθος, να πιστεύουμε ότι η δημοσιοποίηση της έρευνας από φίλιο, του κυβερνώντος κόμματος, μεσον, στην οποία καταγράφεται μεγάλη αποδοκιμασία της κυβέρνησης, έχει στόχο απλά, τη δημοσκοπική ενημέρωση!. Ο απώτερος στόχος είναι να
συσπειρωσει, τους εναπομείναντες οπαδούς της κυβέρνησης και να τους δημιουργήσει αίσθηματα ανασφάλειας και φόβου για την επόμενη μέρα, εκτός εξουσίας.
Δεύτερο λάθος, η εντονα προβαλλόμενη από πολλούς «ρότα αυτοδυναμίας» από την μεχρι τωρα (ανεμική) δυναμική ανόδου των ποσοστών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το σωστό θα ήταν να προβάλλεται ότι ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας,οτι θα ζητησει συνεργασίες γιατι είναι αφενός απαίτηση των πολιτών που θέλουν προκοπή αλλα και αφετέρου, η ανάγκη εθνικής ανασυγκρότησης,τις καθιστά μονόδρομο!!! Η περιπόθητη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία είναι εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη, με βάση τα σημερινά δημοσκοπικά ευρήματα.Ας μη βιαζονται καποιοι να πανηγυρισουν,οι κυβερνωντες ειναι ασσοι στις εκλογικες ανατροπες και το εχουν αποδειξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: