Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα αναγκαστούν να προσφύγουν σε εκλογές πολύ πριν από το τέλος της τετραετίας, εκτιμά ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Ο Μητσοτάκης πήγε στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος της ΝΔ και γύρισε ως δυνάμει πρωθυπουργός, με αυξημένο πολιτικό βάρος και αποδοχή», είπε σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη.
Σε ό,τι αφορά την προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «πέρασε το σημείο της επιστροφής» και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της. «Δεν βγαίνει από την κρίση η Ελλάδα με την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου που έχει αποδοχή 10% από τον ελληνικό λαό. Θα αναγκαστούν να πάνε σε πρόωρες εκλογές πολύ πριν από το τέλος της τετραετίας και προτού ομολογήσουν ότι οδηγούν την Ελλάδα στην ανάγκη και νέου μνημονίου».
Κάνοντας αναφορά στις μετρήσεις, σχολίασε ότι δείχνουν πλέον πολύ μεγάλη υπεροχή της ΝΔ.«Οι εισροές από τα άλλα κόμματα αυξάνονται», πρόσθεσε. «Μέρα με τη μέρα δημιουργείται ένα κύμα που οδηγεί σε μεγάλη πολιτική ανατροπή», ανέφερε ακόμη.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του:
– Πιστεύουν οι πολίτες ότι μπορεί να υπάρξει «συμφωνία αλήθειας» με τόσα ψέματα που έχουν ακούσει;
– Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν έδωσε ούτε μία υπόσχεση που δεν μπορεί να τηρήσει. Ο,τι είπε ήταν ξεκάθαρο, κοστολογημένο. Μειώσεις φόρων, ισοδύναμη μείωση κρατικών δαπανών, επενδύσεις και δουλειές για τους πολλούς. Δεν φιλοδοξεί να γίνει ένας ακόμη πρωθυπουργός που θα τον καταπιεί η κρίση. Στόχος του είναι να βγάλει την πατρίδα από τα μνημόνια και τον κατήφορο. Και αυτό δεν μπορεί να το πετύχει αν δεν πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και αν δεν «βάλουμε όλοι πλάτη». Γι’ αυτό και καλεί τις Ελληνίδες και τους Ελληνες μαζί του στη «Συμφωνία Αλήθειας».
– Τι κέρδισε, τι έχασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ;
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος της Ν.Δ. και γύρισε ως δυνάμει πρωθυπουργός, με αυξημένο πολιτικό βάρος και αποδοχή. Είναι η πρώτη φορά στην εποχή των μνημονίων που ακούμε έναν πολιτικό να ανακοινώνει ένα πρόγραμμα πώς, βήμα βήμα, θα βγούμε από την κρίση. Κέρδισε σε αξιοπιστία.
Κέρδισε εκείνους που πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε την αλήθεια για να βγούμε από την κρίση και να πάμε μπροστά. Κέντρισε το ενδιαφέρον όλων εκείνων που είναι δύσπιστοι απέναντι στην πολιτική και στους πολιτικούς, γιατί είδαν ότι εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό, νέο, γνήσιο, ανθρώπινο και ρεαλιστικό. Εχασε εκείνους που έχουν συνηθίσει να καταπίνουν ψέματα και… σανό!
– Και μετά τη ΔΕΘ τι;
– Πορεία στην κοινωνία. Να μεταφέρουμε την πρότασή του στη σκέψη και στην καρδιά των πολιτών χωρίς διακρίσεις. Να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι υπάρχει θετική προοπτική. Να βάλουμε τέρμα στην απαισιοδοξία και στην απόγνωση. Να δώσουμε τα χέρια όλοι οι Ελληνες, να αφήσουμε στο χθες τα ψέματα και τις αυταπάτες. Να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κάνουμε πράξη τον νέο πατριωτισμό. Μακριά από εμάς κάθε ρεβανσισμός και κάθε χαιρεκακία.
– Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι εκλογές; Μήπως τις ζητήσατε πρόωρα;
– Οι εκλογές είναι κοινωνική και εθνική ανάγκη. Απογοητευμένος και απαισιόδοξος λαός, διαλυμένη οικονομία, απαξιωμένη παιδεία, δημόσια υγεία που καταρρέει, ανασφάλεια παντού. Η αντεπίθεση της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς. Αυτοί που παρίσταναν τους αγγέλους της διαφάνειας έφτιαξαν τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά και διενήργησαν ένα διαγωνισμό φιάσκο, παντελώς απαξιωμένο πλέον στην κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε το σημείο επιστροφής. Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της.
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει πραγματική ελπίδα, και το κάνει με αίσθημα εθνικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας. Δεν βγαίνει από την κρίση η Ελλάδα με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που έχει αποδοχή 10% στον ελληνικό λαό. Θα αναγκαστούν να πάνε σε πρόωρες εκλογές πολύ πριν από το τέλος της τετραετίας και προτού ομολογήσουν ότι οδηγούν την Ελλάδα στην ανάγκη και νέου μνημονίου.
– Δεν φοβάστε μήπως οι εκλογές δημιουργήσουν αστάθεια στη χώρα;
– Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν νέο πρόεδρο και το πιθανότερο θα συμβεί το ίδιο στη Γαλλία. Στη Γερμανία, όπως βλέπουμε, συμβαίνουν σοβαρές πολιτικές αλλαγές. Η Ισπανία είναι μήνες τώρα χωρίς κυβέρνηση. Η Τουρκία ζει τους κραδασμούς του πραξικοπήματος και της αντίδρασης Ερντογάν. Ολα αυτά μεγιστοποιούν την ανάγκη η χώρα μας να αποκτήσει έναν πρωθυπουργό με κύρος και αξιοπιστία, ισχυρά διεθνή ερείσματα και ισότιμο συνομιλητή σε διεθνές πεδίο. Προφανώς αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο Αλέξης Τσίπρας.
– Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ξανά στη ΔΕΘ για αυτοδυναμία. Οι μετρήσεις δεν δείχνουν κάτι τέτοιο…
– Οι μετρήσεις δείχνουν πλέον πολύ μεγάλη υπεροχή της Ν.Δ. Οι εισροές από τα άλλα κόμματα αυξάνονται. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι κυβέρνηση με ισχυρή εντολή υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Ο Μητσοτάκης μπορεί να εκφράσει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής, που θέλει την Ελλάδα μια κανονική χώρα, με ευκαιρίες για τους πολλούς και όχι μια χώρα που θα μοιράζει την ολοένα αυξανόμενη φτώχεια της. Μέρα με τη μέρα, δημιουργείται ένα κύμα που οδηγεί σε μεγάλη πολιτική ανατροπή. Η νέα μεταπολίτευση, η δημιουργική Ελλάδα του αύριο, έχουν τη δική του σφραγίδα.
– Πώς θα γίνει η διεύρυνση προς το Κέντρο;
– Ο Μητσοτάκης είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής πολιτικός του μέτρου, αλλά και τολμηρός όπου επιβάλλεται να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις. Στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος θα ενώσει τους Ελληνες, από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και τους πολίτες –και είναι πολλοί αυτοί– που δεν έχουν πολιτική ταυτότητα. Θα καταργήσει στην πράξη τον διχασμό στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε για να κυβερνήσει. Αυτό θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Σύμμαχος του Κυριάκου είναι όλη η δημιουργική Ελλάδα και όποια κόμματα της επόμενης Βουλής θελήσουν να συμβάλουν θετικά σε αυτήν την προοπτική.
– Τι σημαίνει «θα κυβερνήσω με τους καλύτερους»;
– Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι ένα μείγμα γνώσης, εμπειρίας και ανανέωσης με κεντρικό κριτήριο την αξιοσύνη, την ικανότητα, την εργατικότητα, την πίστη στον κοινό στόχο των μεταρρυθμίσεων. Στον μεγάλο εθνικό στόχο δεν υπάρχουν ούτε προσωπικά, ούτε κομματικά, ούτε εσωκομματικά «εγώ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου