slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: Διασυρμός της κυβέρνησης τα νέα προαπαιτούμενα

Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα νέα προαπαιτούμενα που έφερε την Παρασκευή στη Βουλή άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, με συνέντευξή του στο zougla.gr. 


«Τη Δευτέρα θα γίνουμε μάρτυρες ενός νέου κοινοβουλευτικού διασυρμού για την Ελλάδα από την κυβέρνηση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεψηφίσουν ό,τι είχαν ψηφίσει πριν από τέσσερις μήνες, με το νέο νομοσχέδιο για να νέα προαπαιτούμενα σχετικά με το ασφαλιστικό» τόνισε. 

«Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί, στο Μαξίμου -το είδαμε όλοι δημόσια από τα ΜΜΕ- προς τους νέους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες, τους αγρότες, πως στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης για τα ζητήματα του ασφαλιστικού, θα υπάρχει για αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών μία προνομιακή μεταχείριση στο ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, στον νόμο που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, η κυβέρνηση θα διασυρθεί για ακόμα μία φορά. Δηλαδή, αυτά τα οποία υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και τα ψήφισε, τη Δευτέρα θα μπει στη διαδικασία να τα αναιρέσει. Είναι απίστευτο, αλλά πραγματικό, γιατί θα ξεψηφίσει ό,τι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ψηφίσει. Υποσχέθηκε ελαφρύνσεις για το ασφαλιστικό και τώρα τις παίρνει πίσω» πρόσθεσε.

«Τι θα πει τώρα ο κ. Τσίπρας σε μηχανικούς, γιατρούς, οδοντιάτρους, επιχειρηματίες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, αγρότες, που παίρνει πίσω την προσωπική του δέσμευση και τα όσα ψηφίστηκαν για το ασφαλιστικό με τα προηγούμενα προαπαιτούμενα;» αναρωτήθηκε ο κ. Βρούτσης.

«Είναι μία απαράδεκτη διαδικασία που ευτελίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ευτελίζει την ίδια την Ελλάδα. Είναι ντροπή ο πρωθυπουργός της χώρας να δίνει δημόσια το χέρι σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες, να ψηφίζει νόμο στη Βουλή και τώρα να τον ξεψηφίζει. Πώς θα πάνε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για να ψηφίσουν; Έχουν συνηθίσει, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά. Τραγικό, αλλά θα το δούμε για μία ακόμα φορά. Καμία αξιοπιστία. Καμία συνέπεια. Μόνον εθνικός διασυρμός» συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε τα πυρά του και στους γυρολόγους βουλευτές των κομμάτων, οι οποίοι τη Δευτέρα θα ψηφίσουν τα νέα προαπαιτούμενα: «Υπάρχουν βουλευτές που έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και σήμερα είναι στους ΑΝΕΛ και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί ανέκδοτο να το παίζουν τιμητές πολιτικής ηθικής και συνέπειας. Ο κόσμος τούς έχει καταλάβει και πολύ σύντομα θα πάρουν το μήνυμα από τις κάλπες» ανέφερε.

Ρύθμιση 100 δόσεων προς ΟΑΕΕ


Ερωτηθείς για το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων που απέκλεισε ρητά και κατηγορηματικά ο κ. Αλεξιάδης, ενώ πριν από έναν μήνα τις είχε προαναγγείλει ο κ. Κατρούγκαλος, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Η αφερεγγυότητα αυτή της κυβέρνησης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Δυστυχώς για αυτήν, οι πολίτες την έχουν καταλάβει. Σε κάθε της ενέργεια, σε κάθε της δράση, όλοι οι Έλληνες πλέον υποπτεύονται πως υποκρύπτεται ένα ψέμα. Τελικά το γεγονός αυτό της υποψίας ενός ακόμη ψέματος επιβεβαιώνεται στην πράξη».

«Πριν από έναν μήνα ο κ. Κατρούγκαλος, κάτω από την πίεση της αρνητικής εξέλιξης των στοιχείων του ΚΕΑΟ, που αφορούν στην εκτίναξη των ληξιπροθέσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, υποσχέθηκε πως θα προχωρήσει σε μία νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, για τους οφειλέτες στο ταμείο των αυτοαπασχολούμενων, τον ΟΑΕΕ. Τονίζω το γεγονός ότι μετά από έναν χρόνο ισχύος της ρύθμισης το 52,2% των οφειλετών έχει απενταχθεί από αυτήν. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας τριμηνιαίας έκθεσης του ΚΕΑΟ, από το σύνολο των 75.461 οφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση του Ν.4321/2015, οι 36.053 απεντάχθηκαν. Ενώ από το σύνολο των 3.190.817.283 €, χάθηκαν 1.674.030.041€» διευκρίνισε.

 «Τελικά αυτό μετατράπηκε σε φιάσκο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πριν κλείσει ένας μήνας από την προαναγγελία Κατρούγκαλου, ο συνάδελφός του στο Υπουργείο Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης τον ακυρώνει. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν πρόκειται να γίνει» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης για να προσθέσει: «Το χειρότερο είναι πως πριν από δύο εβδομάδες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από το βήμα της 81ης ΔΕΘ το πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, με τη δέσμευση ότι θα φέρει νέες ρυθμίσεις. Ήδη έχουν περάσει τρεις εβδομάδες και δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση και καμία δρομολόγηση για το πώς θα υλοποιηθεί το πάγωμα των χρεών ή για το αν τελικά θα υλοποιηθεί η νέα ρύθμιση. Δημιουργούνται πλέον εύλογα και αυτονόητα ερωτηματικά για το αν η δήλωση του πρωθυπουργού από το βήμα των εγκαινίων της ΔΕΘ αποτελεί μία νέα αυταπάτη» επεσήμανε.

Δημοσκοπήσεις


Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και δίνουν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και με 12,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε: «Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν αυτό το οποίο έχουμε αντιληφθεί και εισπράττουμε ως ΝΔ, πως η κοινωνία έχει απορρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Του δείχνει την πόρτα της εξόδου. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο πλέον πως μία κυβέρνηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έχει υποστεί τέτοια ήττα στη συνείδηση της κοινωνίας. Σήμερα με 12,5 μονάδες μπροστά είναι η ΝΔ -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις-, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν πριν έναν χρόνο τουλάχιστον με 7 μονάδες. Είναι η μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου μας. Αυτό δεν γίνεται ούτε τυχαία ούτε άδικα. Από τη μία τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν αντιληπτά από την ελληνική κοινωνία, η ανικανότητα και αναποτελεσματική πολιτική του. Στο αντίποδα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξέπληξε ευχάριστα την κοινωνία, τόσο με τις προτάσεις του όσο και την πολιτική του γενικότερα. Για μας που τον γνωρίζαμε προσωπικά ήταν αναμενόμενο και το περιμέναμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: