slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπραβο στο Σύλλογο Τραγαίας που νοιξε τα μνημεία του χωριού στους επισκέπτες

 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Τραγαίας Νάξου, που αφορούσε στο άνοιγμα για τους επισκέπτες και τη φύλαξη του Βυζαντινού ναού του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί, από ομάδες εθελοντών μελών και φίλων του συλλόγου.Ο ναός κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου του νησιού, άνοιγε καθημερινά από τις 11:00 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο, ενώ τυπώθηκε και έντυπο σε επτά γλώσσες με χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες.


Φέτος για πρώτη φορά, ο Σύλλογος κατάφερε να είναι επισκέψιμος και ο ναός της Ευαγγελίστριας (Πρωτόθρονος) στο Χαλκί όπου υπήρξε αθρόα προσέλευση των παραθεριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο ναός ήταν επισκέψιμος τρεις φορές την εβδομάδα, με ελεύθερη είσοδο και έντυπο με πληροφορίες για το κοινό.
Οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Τραγαίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, τους οποίους ο Σύλλογος με ανακοίνωση του, τους ευχαριστεί.



Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας: “Το εγχείρημα για το άνοιγμα και τη φύλαξη Βυζαντινών ναών του χωριού μας εστέφθη με επιτυχία καθώς κέρδισε την αναγνώριση και την επιδοκιμασία τόσο των κατοίκων και των φορέων της τοπικής κοινωνίας της Νάξου , όσο και των επισκεπτών των εν λόγω μνημείων”.

Να σημειωθεί ότι η επισκεψιμότητα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο υπήρξε πολύ μεγάλη, καθώς για δυόμισι μόνο ώρες σε καθημερινή βάση καταμετρήθηκαν 6.600 περίπου επισκέπτες από 52 εθνικότητες!

“Το εγχείρημα αυτό δε θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς τη συμμετοχή των 43 εθελοντών τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά και την υπευθυνότητά τους” καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου της Τραγαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: