slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι είπαν στην Πάρο (το 2009) Τόμσεν, Ραγκούσης, Αντρίκος;

 
Ακόμη μία «βόμβα» έριξε το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ζωή Γεωργαντά, που απορίας άξιο είναι πώς ακόμη δεν έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την εισαγγελική έρευνα.

Υποστήριξε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα Πολ Τόμσεν δεν ήρθε στη χώρα πρώτη φορά μετά την εφαρμογή των Μνημονίων, αλλά αλώνιζε και πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της η κυρία Γεωργαντά αποκάλυψε ότι ο Δανός τεχνοκράτης έκανε την χο της Πάρου Γιάννη Ραγκούση και επί μακρόν συζήτησε πώς θα χειριστεί η μελλοντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μία προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Η συζήτηση δεν ήταν μεταξύ των δύο.

Παρών ήταν και ο αδελφός του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ Αντρίκος Παπανδρέου.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο.

Ο Γιάννης Ραγκούσης εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 και έγινε πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο το 2010, αφού «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Μία υπόθεση για την οποία ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Ανδρέας Γεωργίου είναι σήμερα υπόδικος.

Σημειώνεται ότι η Ζωή Γεωργαντά έχει συμβάλει με τα στοιχεία που έχει καταθέσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οπότε και η αποκάλυψή της για τα σούρτα φέρτα του κ. Τόμσεν στην Ελλάδα προ Μνημονίου είναι πολύ σοβαρή.
Πέραν όμως του κ. Τόμσεν, η Ζωή Γεωργαντά προέβη σε ακόμη μία αποκάλυψη.

Είπε ότι έχει στην κατοχή της βίντεο με συνέντευξη που έδωσε το 2011 στον Γιάννη Πρετεντέρη ο τότε γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας, στο οποίο εμφανίζεται να μιλά για «μεγάλα λάθη» στο ζήτημα των στατιστικών στοιχείων και να εκφράζει την απορία του γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε 17 ΔΕΚΟ στο έλλειμμα.
dimokratianews.gr

- See more at: http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/ti-eipan-sthn-paro-to-2009-tomsen-ragkoyshs-antrikos#sthash.UdvSaUSv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: