slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αδειοδοτήσεις ώρα μηδέν

 
Νικόδημος Λιανός
Στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης τους μπαίνουν το κλειστό και το ανοιχτό γήπεδο του ΔΑΚ Νάξου μετά την επιθεώρηση της ειδικής επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κυκλάδων. Στις 5/8, η Επιτροπή που είναι αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών χώρων, επισκέφθηκε τα δύο γήπεδα παρουσίας του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Γιάννη Τσολάκη, όπου επισημάνθηκαν κάποιες ελλείψεις, οι οποίες θα πρέπει να τακτοποιηθούν για να δοθεί η τελική αδειοδότηση.

Αυτό που είναι λυπηρό και γίναμε μάρτυρες ότι, οι περισσότερες παρατηρήσεις έγιναν για μικροπροβλήματα και μικροζημιές που έχουν γίνει από αυτούς που κάνουν χρήση των αθλητικών χώρων. Μάλιστα ο κος Τσολάκης τόνισε ενώπιον της επιτροπής ότι τα σωματεία θα πρέπει να σέβονται τους χώρους που προπονούνται και αγωνίζονται οι αθλητές τους, ενώ παράλληλα εξήγγειλε αυστηροποίηση των κανόνων χρήσης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στο πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, ο οποίος έχει κάνει τεράστια προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια προκειμένου να υπάρχουν στο νησί της Νάξου αξιοπρεπείς χώροι άθλησης, που θα τηρούν τα νόμιμα και πάνω από όλα θα έχουν άδεια χρήσης, πράγμα σπάνιο για αθλητικούς χώρους ειδικά στις Κυκλάδες. Σημειώνουμε ότι τα δύο γήπεδα βρίσκονται πολύ κοντά στην αδειοδότηση τους, ενώ προεργασία για αδειοδότηση έχει γίνει και για το υπό κατασκευή γήπεδο του Φιλωτίου, το οποίο εάν και εφόσον ολοκληρωθεί θα πάρει κανονικά την άδεια λειτουργίας.

Όλα τα παραπάνω έχουν φέρει εντάσεις μεταξύ του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και του Πανναξιακού, που ζήτησε πρόγραμμα χρήσης γηπέδου προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία του. Εμείς επικοινωνήσαμε (23/8 16:41) με τον πρόεδρο του Νομικού προσώπου, ο οποίος μας δήλωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει γνώση κανενός αιτήματος.

Όπως και να έχει τις επόμενες μέρες θα πρέπει να δοθεί μία λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με τήρηση πάντα του τυπικού και της νομιμότητας, αφού είμαστε σίγουροι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν και θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση για το καλό του αθλητισμού στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: