slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Κεφαλογιάννης, πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας : «Ώρα για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Όχι, ώρα για εκδίκηση»


«Ώρα για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Όχι, ώρα για εκδίκηση»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας και επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες  με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  Γερμανό ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ τόνισε μεταξύ άλλων:

-          Καταδικάζουμε την προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.
-          Είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι στη Δημοκρατία, στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και στο Κράτος Δικαίου.
-          Η ποιότητα της Δημοκρατίας κρίνεται από την ορθή εφαρμογή του Κράτους Δικαίου ακόμη και για τους υπεύθυνους ενός πραξικοπήματος.
-          Συμφωνούμε με τη δήλωση του Επιτρόπου Χαν. Οι λίστες των διώξεων ήταν έτοιμες από καιρό.
-          Ήδη καταγράφονται συλλήψεις, διώξεις ή απολύσεις καθώς απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα για πάνω από 50.000 δημόσιους λειτουργούς (δικαστικούς, ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς, υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας κ.λπ.)
-          Οι σκέψεις για επαναφορά της θανατικής ποινής δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την Ευρώπη. Ούτε, ασφαλώς, η αναδρομική ισχύς της θανατικής ποινής.
-          Η Τουρκία πρέπει να κάνει μία νέα αρχή. Να μπει στο δρόμο του εκδημοκρατισμού. Με πλήρη και αποφασιστική εφαρμογή των κοινοτικών κεκτημένων.
-          Τώρα είναι η ώρα.
-          Ώρα για Δικαιοσύνη. Όχι για εκδίκηση.
-          Ώρα για αληθινή Δημοκρατία. Όχι, «δημοκρατία εμπνεύσεως Ερντογάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: