slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΤΗ ΝΑΞΟ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με τους παραγωγικούς φορείς  Νάξου και Σαντορίνης συνεχίστηκε η διαβούλευση για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»
Με έκδηλο το ενδιαφέρον των παραγωγικών φορέων των νησιών για την διεκδίκηση εκ μέρους της
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019  και για την από κοινού κατάρτιση του φακέλου υποψηφιότητας, πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τους παραγωγικούς φορείς της Νάξου και της Σαντορίνης, την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016.
Στον χαιρετισμό του ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Γιάννης Μαργαρίτης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας να διεκδικήσει τον τίτλο και στα πολλαπλά οφέλη της για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, καθώς στόχος είναι, στην συνείδηση των επισκεπτών τους να καθιερωθούν ως ένας προορισμός άμεσα συνδεδεμένος με την γαστρονομική εμπειρία και τόνισε παράλληλα ότι η γαστρονομία αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παράγοντα για την ταξιδιωτική εμπειρία στο σύνολό της.
Στην συνέχεια, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ.  Κωνσταντίνα Βλάχου και Δημήτρης Πασχαλίδης ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την διαδικασία υποβολής της υποψηφιότητας καθώς και για την φιλοσοφία της εν λόγω ενέργειας, καλώντας τους να καταθέσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις, για το πώς η προσπάθεια αυτή θα μπορέσει να στεφθεί με επιτυχία.
Οι συμμετέχοντες που τοποθετήθηκαν στην διάρκεια της διαβούλευσης, ο καθένας από την δική του επιχειρηματική ιδιότητα, έθεσαν υπόψη της Επιτροπής πολλά ζητήματα και ιδέες. Εκείνες οι οποίες  θα  επιλεγούν, από το σύνολο των προτάσεων που αυτή την περίοδο κατατίθενται από τους  παραγωγικούς φορείς των νησιών της Περιφέρειας και υλοποιηθούν, θα  αποτελέσουν τον οδικό χάρτη γαστρονομικών δραστηριοτήτων και συνεργιών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: