slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου κρατικού αερολιμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων



Στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό η άμεση δημοπράτηση της επέκτασης του αεροδρομίου της ΣύρουΓ. Λεονταρίτης: «ώριμο το έργο, πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

Εξελίξεις για το θέμα τους επόμενους μήνες προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

Στην επίσημη τελετή των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου της Πάρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.







«Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη βέλτιστη εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης και κατ' επέκταση στην τουριστική ανάπτυξη της Πάρου» επεσήμανε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης, σημειώνοντας πως «το νέο αεροδρόμιο θα δώσει μια νέα πνοή στην κοινωνική, οικονομική, εμπορική και τουριστική ζωή του νησιού και ευρύτερα των Κυκλάδων, που αποκτούν σταδιακά μια αξιοσημείωτη αναπτυξιακή δυναμική».







Στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους φορείς του νησιού, αμέσως μετά την ξενάγηση των επισήμων στους χώρους του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, ο κ. Λεονταρίτης έθεσε το μείζον θέμα του στρατηγικού σχεδιασμού των συνδυαστικών μεταφορών και του επανασχεδιασμού της ενδοεπικοινωνίας στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.







Ο κ. Λεονταρίτης, παρουσία του κ. Σπίρτζη, ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την άμεση δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου, δεδομένου ότι «πρόκειται για ώριμο έργο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις από άποψη μελετών και αδειοδοτήσεων», με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει το ενδιαφέρον και την κατανόησή του αναφορικά με το δίκαιο του αιτήματος.







Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης παραδέχτηκε ότι το έργο είναι έτοιμο και ώριμο προς δημοπράτηση, δεσμευόμενος ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν εξελίξεις.







Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε τη στήριξη του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επέκταση των αεροδρομίων της Νάξου και της Μήλου, οι οποίες θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη τόσο των νησιών αυτών, όσο και αυτών που γειτνιάζουν, Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Αμοργό, όπως επίσης και την αρωγή της Κυβέρνησης όσον αφορά στην επέκταση της κρατικής μέριμνας και την ενίσχυση της χρηματοδότησης των άγονων γραμμών στη νησιωτική Ελλάδα, για κοινωνικούς, οικονομικούς και εθνικούς λόγους».







Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του ακούγοντας τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του να επαναλαμβάνει και να υιοθετεί τη στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα υδατοδρόμια αλλά και για την αναφορά του κ. Τσίπρα στην αναγκαιότητα εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου.






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: