slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ημέρες νεοΠαΣΟΚ: Οικονομικό πραξικόπημα με την ψευδαίσθηση της δημοκρατικής συμμετοχής

Το κύριο διακύβευμα της μεταπολίτευσης κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου και την παρέα του, ήταν η σοσιαλιστική αποκατάσταση της δημοκρατίας. Πώς; Ανακηρύσσοντας όλους τους ψευτο κομουνιστές και γιαλαντζί αριστερούς ως ένδοξα μέλη της διαχρονικής εθνικής αντίστασης. Κι επειδή αυτό δεν θα ήταν πιασάρικο αν δεν έπεφτε και χρήμα, ο μεγάλος Ανδρέας φρόντισε να ξεκοκαλίσει τα λεφτά της Ευρωπαϊκής ένωσης σε συντάξεις, μισθούς και βίλες των Άκηδων. Τα λεφτά μίας Ευρώπης που κατηγορούσε ως ληστρική για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Με αυτό το μότο πήρε την εξουσία…

Η ιστορία είναι γνωστή. Η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ γνώρισε την ανάπτυξη των μπουζουκιών και της αρπαχτής, όταν όλη η Ευρώπη δούλευε σε σοβαρές βάσεις για πραγματικές κοινωνικές παροχές και επενδύσεις. Έτσι σήμερα η Ελλάδα η πιο «πλούσια» χώρα του κόσμου, είναι υποτελής φτωχή και χωρίς ελπίδα.

Το προχτεσινό σόου του Αλέξη Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως και εκείνο του εκλογικού νόμου, δεν είναι τίποτα άλλο, από επικοινωνιακά τρικ των απογόνων του Ανδρέα Παπανδρέου. Όλοι τους εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και τώρα συντεταγμένα παρασιτούν εις βάρος της Ελλάδας, μέσα από τον αριβισμό του Αλέξη Τσίπρα, που τους υποδέχτηκε για τις ανάγκες της εξουσίας.

Όλο το σάπιο ΠΑΣΟΚ που ζει και αναπνέει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, λέει και κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Πουλάει το φούμαρο της αμεσοδημοκρατίας, όταν εφαρμόζει το πιο αντιλαϊκό και φασιστικό οικονομικό σχέδιο αφαίμαξης. Όταν έχει παραδώσει την Ελλάδα και τους πολίτες της στους δανειστές.

Όπως τότε, έτσι και τώρα. Αλέξης, όπως Ανδρέας. Τότε ο Ανδρέας είχε εκτινάξει το δημόσιο χρέος και εκπαιδεύσει τους Έλληνες στην Λαλιώτικη κουλτούρα. Σήμερα ο Αλέξης, με τα ίδια ακριβώς ψέματα και τους ίδιους «συνεργάτες», τους αποτελειώνει.

«Ο Κεντροδεξιός»

Δεν υπάρχουν σχόλια: