slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρασκηνιακά παιχνίδια με στόχο τον Κώστα Καραμανλή και τον διχασμό της Νέας Δημοκρατίας

Παρασκηνιακά παιχνίδια κύκλων που έχουν ως στόχο την διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων εκδηλώνονται τελευταία με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό ήταν οι σημερινές δημοσιογραφικές αναφορές για υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή για την Προεδρεία της Δημοκρατίας σε διαδικασία απ΄ευθείας εκλογής από τον λαό.
Σύμφωνα με τα σενάρια, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αυτό θα δίχαζε την ΝΔ γεγονός που θα εκμεταλλεύονταν η κυβέρνηση. Μάλιστα ο πρωθυπουργός μιλώντας σε
δημοσιογράφους, επιστρέφοντας από την Κίνα, φέρεται να χρησιμοποίησε την φράση του Μάο "μεγάλη αναταραχή, σπουδαία κατάσταση" δείχνοντας τις πραγματικές προθέσεις του στα θέματα των συνταγματικών αλλαγών που θέλει να κάνει και ειδικά στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Μαξίμου διαρρέει ότι έχει γίνει σχετική συζήτηση και ότι ο πρώην πρωθυπουργός το σκέφτεται να είναι υποψήφιος.
Πάντως το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, που ρωτήθηκε από το thepressroom.gr για το θέμα αυτό, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά.
Να θυμίσουμε ο,τι το ζήτημα του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μία ενδεχόμενη συνταγματική αλλαγή διχάζει την ΝΔ. Δεν είναι λίγα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάστηκε να ταχθεί εναντίον της απ΄ευθείας εκλογής από τον λαό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της άμεσης εκλογής είχε ταχθεί παλαιότερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά η πρόταση της ΝΔ ήταν η ενίσχυση των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογή του από τον λαό, ενώ ο Βαγγέλης Μειμαράκης έχει προτείνει πρόσφατα την άμεση εκλογή εάν δεν τελεσφορήσουν οι ψηφοφορίες στην Βουλή, χωρίς να μεσολαβούν εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: