slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτελούς κάποιος έβαλε στη θέση του το διορισμένο Γενικό Γραμματέα


Τα περί άσκησης πιέσεων για την έκδοση ευνοϊκών αποφάσεων, είναι ένας αυθαίρετος, αναπόδεικτος ισχυρισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που συνιστά ταυτόχρονα και βαρύτατη συκοφάντηση κατά της σημερινής Περιφερειακής αρχής.
Όσοι αποκλείουν επιθετικά έστω και την πιθανότητα στο λάθος, αποδεικνύουν ότι, είτε έχουν χάσει την αίσθηση του ρόλου τους, είτε έχουν κάτι να.... καλύψουν.
Μία βασική διαφορά ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου είναι ότι οι υπηρετούντες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι αιρετοί και καλούνται συχνότατα, αν όχι καθημερινά, να λογοδοτήσουν σε αυτούς που έχουν στο παρελθόν εκτεθεί και των οποίων αποτελούν επιλογή.

Ο αναγκαίος και επιβεβλημένος στους αιρετούς δημόσιος διάλογος για ζητήματα υψηλού ενδιαφέροντος, ερμηνεύεται από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ως μέσο άσκησης πίεσης έκδοσης ευνοϊκών αποφάσεων!

Η αδιαπραγμάτευτη νομιμότητα είναι θεμελιώδης κανόνας και σταθερή, καθημερινή επιδίωξη της σημερινής Περιφερειακής Αρχής που σε καμία απόφαση της δεν έχει παραβιάσει και που,

σε αντίθεση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αναγνωρίζει ότι μέσα στις ανθρώπινες λειτουργίες είναι και το λάθος.

Οι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, των προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και με τα κατά τόπους αρμόδια Λιμενικά Ταμεία είναι πράγματι μοναδικά μνημεία της ποιότητας του ελέγχου νομιμότητας.
Οι ίδιες προγραμματικές συμβάσεις που την μία φορά εγκρίνονται, την επόμενη φορά που υποβάλλονται κόβονται στην βάση γλωσσολογικής και όχι νομικής ερμηνείας !
Στις δημοκρατίες όμως όλοι κρίνονται και τουλάχιστον στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η κριτική αντιμετωπίζεται ως μία φυσιολογική, δημοκρατική και συχνά δημιουργική διεργα

Δεν υπάρχουν σχόλια: