slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προσκλητήριο εθνικής συνεννόησης

Την ώρα που πρωτοκλασάτα και ηγετικά στελέχη της νέας ΝΔ, φωτογραφίζονται προκλητικά σε νυχτερινά κέντρα, πισίνες και χλιδάτες παραλίες, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται και παζαρεύει με τα διεθνή οικονομικά λόμπυ, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προχωρά σε μία συνέντευξη για όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο και επιλέγει με στείλει ένα μήνυμα γιαανάγκη «εθνικής ενότητας». Ένα μήνυμα ενοχλητικό για αυτούς που ζουν από το διχασμό και το διαχωρισμό των πολιτών σε α’ και β’ κατηγορίας, αριστερά και δεξιά του
πολιτικού φάσματος.
meimarakis-karamanlis
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πιστός στις αρχές και αξίες του Καραμανλισμού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Νίκο Χατζηνικολάου, εστιάζει στην εθνική φωνή που πρέπει να αποκτήσει η πατρίδα μας, απέναντι στην κρίση και τους δανειστές. Επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να έχει σταθερό πολιτικό σύστημα, μέσω της ενισχυμένης αναλογικής και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, για να ξεπεραστεί η αβεβαιότητα που διώχνει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και να επιστρέψουμε το ταχύτερο στην κανονικότητα.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν χρειάζεται να επισκεφτεί (με κάμερες) το Περιστέρι για να αποδείξει τα μεγάλα κοινωνικά του ερείσματα. Αυτό το απέδειξε σε όλη του τη διαδρομή με τις πράξεις του, και κυρίως στις πρόσφατες εθνικές εκλογές όπου κατάφερε να συσπειρώσει και πάλι το λεγόμενο Κοινωνικό Κέντρο. Πολίτες που αναζητούν ρεαλιστικές προσεγγίσεις σε καθημερινά προβλήματα.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο Real fm για την ανάγκη να σταματήσουν οι «κραυγές» περί εκλογών τόσο στη ΝΔ όσο και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δίνει το δυνατό στίγμα ενός απόλυτα ενεργού ηφαιστείου πολιτικής σταθερότητας και υπεύθυνου δημοκρατικού λόγου.
Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, επιλέγει να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και να μην απαντήσει στους μικροκομματικούς λαϊκισμούς που κρατούν τη χώρα σε στασιμότητα και σήψη.
Η πατρίδα μας πολύ σύντομα θα χρειαστεί δυνάμεις μετριοπάθειας και μεγάλης πολιτικής εμπειρίας για να διασώσουν το λαό της από οδυνηρές περιπέτειες που φέρνει η διαρκής φτωχοποίηση, η πολιτική όξυνση και ο πλεονάζων λαϊκισμός.
Υ.Γ.
Ο Κώστας Καραμανλής το 2009 δήλωνε: «Η χώρα δεν αντέχει μετωπικές συγκρούσεις. Δεν αντέχει ανευθυνότητες. Δεν αντέχει πολωτικές, διχαστικές πρακτικές. Οι περιστάσεις απαιτούν στοιχειώδη συνεννόηση. Η συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά, είναι επιβεβλημένη. Δεν μπορεί, δεν περιμένω, να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα. Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα. Δεν είναι στάση ευθύνης το ‘όχι σε όλα’. Το τονίζω: Δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το »όχι σε όλα’. Δεν είναι πολιτική ευθύνης η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: