slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδήλωση Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Τήνου

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Τήνου με τίτλο «Νέος Φορολογικός και Ασφαλιστικός Νόμος – Αύξηση ΦΠΑ – Επιπτώσεις και συνέπειες στην καθημερινότητα μας».


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βουλευτής και τ. Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στην αρχή ο κ. Μηνάς Άσπρος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της Τ.Ο. κ. Αργύρη Δεσύπρη ο οποίος ενημέρωσε εν τάχει το κοινό σχετικά με τις δράσεις της τοπικής οργάνωσης και παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός, μεταξύ άλλων τόνισε για ακόμη μια φορά τον όρο της Νησιωτικότητας και πως πρέπει να τηρείται. Επίσης, πρόσθεσε «με τους φόρους που έχουν εφαρμοστεί τελευταία, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούμε να σταθούμε στους βράχους που είναι διάσπαρτοι πάνω στο Αιγαίο». Ο κ. Ορφανός δήλωσε πως πρέπει να εξαλειφτεί η γραφειοκρατία, θέτοντας το παράδειγμα του επιχειρηματία που θέλει να ανοίξει μια καφετέρια στο νησί και χρειάζεται να περιμένει 6 και 10 μήνες για ένα χαρτί από την Αρχαιολογία. Τέλος, έκανε αναφορά και σε άλλα θέματα όπως είναι η υγεία.

Βαρβιτσιώτης: «Οι φόροι εξοντώνουν τους πολίτες»

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. άσκησε δριμύτατη κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αναφορά έκανε στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά καθώς και στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση, τις αστοχίες στις διαπραγματεύσεις, στο δημοψήφισμα και τα σκληρά μέτρα που έφερε και στις τράπεζες που έκλεισαν εκείνη την περίοδο.

Απο την ομιλία δεν μπορούσε να έλειπε η τοποθέτηση για τις συντάξεις και τις περικοπές που έγιναν, στους φόρους που έχουν μπει και δυσχεραίνουν κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ειδικά στάθηκε στο θέμα του Τουρισμού και τα μειωμένα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά όπως είναι τα σκουπίδια. Ο κ. Βουλευτής επεσήμανε πως είναι δύσκολη η διαχείριση των απορριμάτων στα μικρά νησιά από την στιγμή που απαγορεύεται η θαλάσσια μεταφορά τους, τονίζοντας δε ότι κάθε χώρος υγειονομικής ταφής απορριμάτων (ΧΥΤΑ) κοστίζει 15 εκ. € (σχεδιαστεί – κατασκευαστεί).

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Βαρβιτσιώτη έγινε συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι παρευρισκόμενοι πολιτευτές των Κυκλάδων κ. Γιώργος Χριστόπουλος και κα. Κατερίνα Μονογυιού ενώ επιστολή έστειλαν ο πολιτευτής κ. Γιώργος Βακόνδιος και ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φίλοι του κόμματος, ο Έπαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η αναπληρώτρια Γραμματέας Οργανωτικού Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Γεώργιος Φανερός και ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Ευάγγελος Καλογήρου.



tinostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: