slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απόβαση Κρητικών στη Νάξο

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν μία καλή ευκαιρία ώστε Κρητικοί να επισκεφθούν τη Νάξο και να απολαύσουν ξέγνοιαστες διακοπές έστω και για λίγες μέρες γυρίζοντας ένα νησί που έχει αρκετά κοινά σημεία με το δικό τους… Όμως κάτι η οικονομική κρίση και κάτι η διακοπή των δρομολογίων είχε στερήσει και από τα δύο νησιά αυτή την ξεχωριστή επαφή.

Φέτος όμως και πάλι με την ιδιωτική πρωτοβουλία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, η εκδρομή μπήκε σε προγραμματισμό. Και τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου, οι πράκτορες του ταξιδιωτικού γραφείου Naxos Tours υποδέχτηκαν τους περίπου 600 Κρητικούς που πήραν την απόφαση να έρθουν στη Νάξο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με την έκτακτη προσέγγιση από το τεράστιο Festos Palace η νυχτερινή Χώρα της Νάξου απέκτησε ζωή και αναμένεται να περάσουν όμορφα εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό.
Όμως, στην προβλήτα του λιμανιού τους περίμενε και μία μικρή έκπληξη. Με την αρωγή της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, πραγματοποιήθηκε μία μικρή γιορτή για το καλωσόρισμα των εκδρομέων με ζωντανή μουσική , χορευτικό, γραβιέρα και κίτρο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές τα μέλη του χορευτικού συλλόγου Κουρουνοχωριου, οι μουσικοί που έπαιζαν όλο το βράδυ ενώ θα πρέπει να αποδοθούν εύσημα και στις δύο βιοτεχνίες παραγωγής κίτρου. Πάνω απ όλα όμως στα στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου για τη βοήθεια του στην καλύτερη οργάνωση της υποδοχής των φίλων Κρητικών!
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: