slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Με το βλέμμα της Σοφίας

Η σχολική χρονιά για το ΕΕΕΕΚ Νάξου ολοκληρώθηκε το βράδυ της 13ης Ιουνίου. Παρά τα… ψήγματα βροχής οι καλεσμένοι με καλή διάθεση παρακολούθησαν μία γιορτή που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη. Η Σοφία Γρατσία, κλήθηκε από την ιστοσελίδα μας να αποδώσει τα συναισθήματα που της γέννησε η όλη εκδήλωση. Και το αποτέλεσμα; Το έχετε στα χέρια σας. Στα 14 της χρόνια η μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Νάξου απέδωσε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αυτό που βίωσε το βράδυ της Δευτέρας.Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και την ευχαριστούμε για την παρθενική της εμφάνιση στο χώρο των ΜΜΕ. Είμαι σίγουρος ότι θα την ξαναδούμε σύντομα.

 «Χαρά, περηφάνια και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν κατά τη διάρκεια της γιορτής λήξης του έτους του ειδικού σχολείου Χώρας Νάξου. Την έναρξη της γιορτής έκανε η Μαρία (σ.σ. μαθήτρια του ΕΕΕΚ Νάξου), η οποία πήγαινε από άνθρωπο σε άνθρωπο, μοιράζοντας τα προγράμματα. Στο πρόσωπό της ήταν αποτυπωμένα η χαρά και η περηφάνια ενώ πριν δώσει το κάθε φυλλάδιο, το φιλούσε. Η γιορτή ξεκίνησε με τους λόγους που έβγαλαν ο διευθυντής του σχολείου, Στράτος Φουτακόγλου, ο δήμαρχος, Μανώλης Μαργαρίτης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κος Καλλίνικος. Και οι τρεις τους ανέφεραν το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα, αφού το σχολείο στεγάζεται σε κτήρια προκάτ. Ωστόσο το σχολείο πρόκειται να στεγασθεί σε κτήρια του γηροκομείου, σαν προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά μικροί και μεγάλοι. Παρόλα τα στεγαστικά του προβλήματα, στο σχολείο φέτος για πρώτη φορά καλύφθηκαν όλες οι ειδικότητες και όλοι μαζί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν κάποιες δράσεις όπως ήταν το χριστουγεννιάτικο και πασχαλινό bazaar, καθώς και διάφορες εκδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Το σχολείο χρηματοδοτήθηκε αρκετά από διάφορους χορηγούς, όπως για παράδειγμα τους ποδοσφαιριστές του Πανναξιακού οι οποίοι διέθεσαν τα χρήματα του ενός από τους αγώνες τους.
Η γιορτή συνεχίστηκε με διάφορα video και φωτογραφίες των παιδιών όταν έφτιαχναν και έπαιζαν παραδοσιακά παιχνίδια, πηγαίνοντας κόντρα στον σημερινό, βιομηχανοποιημένο κόσμο των παιχνιδιών. Επίσης τραγούδησαν πολλά παιχνιδοτράγουδα.
Για μένα, ωστόσο, το καλύτερο κομμάτι της γιορτής ήταν η παράσταση Καραγκιόζη που έπαιξαν τα παιδιά. Ήταν πάρα πολύ αστεία! Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, και πέτυχαν, όχι μόνο μία καταπληκτική, γεμάτη χιούμορ παράσταση, αλλά και την δημιουργία πολλών χαμόγελων του κόσμου. Όπως αναφέρθηκε, κάθε παιδί χαμογελάει 400 φορές τη μέρα, ενώ ένας ενήλικας 15. Κάπου χάσαμε 385 χαμόγελα… Τα παιδιά με την παράστασή τους υπενθύμισαν στον κόσμο να βγάζει κάπου- κάπου το παιδί που κρύβει ο καθένας μέσα του…
Τα παιδιά με το σύνθημα « ΧΟΡΕΥΩ, ΑΓΑΠΩ, ΤΡΑΓΟΥΔΩ, ΖΩ» συνεχίζουν τον αγώνα για την ισότητα, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: