slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΝΩ ΤΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΗΤΑΝ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ! Φίλης: Στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «παραιτηθείτε»

«Υπονόμευση με κινήματα κατσαρόλας - Κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο»
Αθήνα
Για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Alpha 989.
«Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα
όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος είπε πως «η κριτική είναι αναγκαία, ιδιαίτερα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η Παιδεία», αλλά υπογράμμισε:

«Αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι η ευτελοποίηση. Έχουμε γίνει στόχοι επιθέσεων. Υπάρχει μια υπερβολή που ευτελίζει το θέμα. Άλλα λέμε και άλλα λένε ότι λέμε. Το κατεστημένο δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση».

Ειδικά για το ζήτημα των Αρχαίων Ελληνικών είπε: «Ανάμεσα στην αρχαιοπληξία και την αρχαιογνωσία, εμείς επιλέγουμε την αρχαιογνωσία. Μου αρέσουν τα Αρχαία. Να ενισχύσουμε την αρχαιομάθεια. Να απαντήσουμε στο πραγματικό ερώτημα γιατί τα παιδιά μας δεν μιλάνε καλά ελληνικά. Διδάσκονται στην πρώτη Γυμνασίου τρεις ώρες Αρχαία και δύο ώρες Νέα Ελληνικά. Αυτό είναι σωστό;»

Πρόσθεσε ότι «ακούγονται ανοησίες ότι 'όποιος δεν θέλει στα 13 ένα παιδί να διδάσκεται από το πρωτότυπο τα αρχαία ελληνικά, αυτός είναι ανθέλληνας'. Με ιδεολογικούς, αντιδραστικούς όρους, που θεωρούμε ότι είναι υπονόμευση της εθνικής ταυτότητας αν τα παιδιά δεν μαθαίνουν στα 13 τους Αρχαία ελληνικά ενώ δεν μπορούν να μιλήσουν τα ελληνικά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Παιδαγωγικά μπορούμε να μιλήσουμε».

«Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας» σχολίασε η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: