slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταδικάστηκε ο Ανδρέας Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ)- Δικαίωση για την κυβέρνηση Καραμανλή!

Σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, λόγω πρότερου έντιμου βίου καταδικάστηκε , ο Ανδρέας Γεωργίου πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με την παραπομπή του για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με το «πλαστό» έλλειμμα.
Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Μάρτυρές του ήταν δύο στελέχη της EUROSTAT και μια διευθύντρια λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο, καθώς όλα τα επιχειρήματά τους «αποκρούστηκαν» από τη δικηγόρο Άρτεμις Διδίλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικαστικές περιπέτειες δεν σταματούν εδώ, αφού σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον άλλοτε Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαο Στρόμπλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου κατηγορήθηκε έντονα από την Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ ότι εσκεμμένα, μετά από υπόδειξη της Eurostat και αντίθετα με τα διεθνή πρότυπα, περιέλαβε το έλλειμμα των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού 2009 ώστε αυτό να εμφανίζεται τεχνικά αυξημένο. Για το λόγο αυτό κλήθηκαν αμφότεροι να λογοδοτήσουν στη Βουλή το Νοέμβρη του 2011.
Στις 22 Γενάρη 2013 ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Ανδρέα Γεωργίου και 2 άλλων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ μετά από αντίστοιχη παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων
Στα στοιχεία που φέρεται ότι "μαγείρεψε" ο κ. Γεωργίου σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή, στηρίχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου για να οδηγήσει την Ελλάδα στο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: