slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Χατζημάρκος: «Στον τουρισμό, ως χώρα, πυροβολούμε τα πόδια μας με ανεύθυνες πολιτικές»

Οριζόντια η υστέρηση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες
Ουδόλως συμμερίζεται τις θριαμβολογίες αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για την πορεία του ελληνικού τουρισμού ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, ανέφερε ότι η πραγματική εικόνα από το σύνολο των νησιών είναι εντελώς διαφορετική καθώς καταγράφεται οριζόντια υστέρηση στην τουριστική βιομηχανία, υστέρηση που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στον πραγματοποιούμενο κύκλο εργασιών.

Τα αίτια της πτώσης του τουριστικού ρεύματος σε μια σεζόν όπου τα αρχικά μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά, είναι πολυπαραγοντικά, ωστόσο ο κ. Χατζημάρκος εστίασε σε τρία εξ’ αυτών, ως τα πλέον σημαντικά: στην υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας που έχει επιβαρύνει το τουριστικό πακέτο καθιστώντας τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μη ανταγωνιστικό προορισμό, στην τεράστια δυσφήμισή τους στο εξωτερικό κατά το 2015, με ευθύνες που βαρύνουν και παράγοντες της χώρας μας, και σε καταστροφικούς κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα της βίζας των Ρώσων τουριστών, ζήτημα για το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «ως χώρα πυροβολούμε τα πόδια μας, με ανεύθυνες πολιτικές».

Η συνολική διαχείριση του ζητήματος των επισκεπτών από χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν, εκτός και από το τεράστιο θέμα της βίζας, πάσχει, αφού στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, οι πολύωρες καθυστερήσεις και η τριτοκοσμική ταλαιπωρία των επιβατών, κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους δημιουργούν καταστάσεις ντροπής και μεγάλης δυσφήμισης.























Δεν υπάρχουν σχόλια: