slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δίχως ανταπόκριση οι αυξήσεις φόρων που επιβάλλει η κυβέρνηση Μια τρύπα στο νερό Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά καταποντίζει τα έσοδα

Παρότι πριν από εννέα µήνες η κυβέρνηση κατά 50% ο ΦΠΑ στη Μύκονο (από 9% και 16% σε 13% και 23% αντίστοιχα), οι εισπράξεις φόρων από το Νησί των Ανέµων έχουν πέσει στα… τάρταρα. Συγκεκριμένα είναι 62% χαµηλότερα από όσα υπολόγιζε το υπουργείο Οικονοµικών!
Το τραγικό ναυάγιο των εισπράξεων εσόδων από τις εφορίες και ιδίως από τις ∆ΟΥ «πολυτελείας» στα κοσµοπολίτικα νησιά, οι οποίες έπεσαν σε ύφαλο τους πρώτους µήνες του 2016, αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Πρώτο Θέμα».
Η υστέρηση εισπράξεων από τις τουριστικές περιοχές της χώρας που θεωρούνται και οι πιο ανθεκτικές στην κρίση έσπασε όλα τα ρεκόρ.
Ο απολογισµός εσόδων από τον ΦΠΑ (που είναι το βαρόµετρο της αγοράς και της φοροδιαφυγής) από τον Ιανουάριο µέχρι και τον Απρίλιο φέτος δείχνει τεράστια υστέρηση στα προβλεπόµενα έσοδα. Συγκεκριμένα: 
■ 62% η Μύκονος
■ 39% η Πάρος
■ 39% η Ρόδος
■ 39% η Ζάκυνθος
■ 39% η Λευκάδα
■ 37% η Σαντορίνη
■ 36% η Κως
■ 30% η Κέρκυρα
■ 22% η Κεφαλονιά.
Επιβεβαιώνονται στην πράξη έτσι οι ανησυχίες για τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινοµένου της άρνησης έκδοσης αποδείξεων από τους επιχειρηµατίες και επαγγελµατίες όλης της Ελλάδας.

Η νέα νοµοθεσία που προβλέπει εκµηδενισµό των προστίµων για τη µη έκδοση απόδειξης, η διάλυση του Σ∆ΟΕ και η αδυναµία πληρωµής των φόρων έχουν οδηγήσει πολλούς επαγγελµατίες να «απενεργοποιήσουν» τις ταµειακές µηχανές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: