slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αίσιο τέλος η περιπέτεια των δυο τουριστών που απο τον Απόλλωνα κατέληξαν στον Γαλάτη. Μπράβο στους Κωμιακίτες και την πυροσβεστική και σε όλους, όσους βοήθησαν..

Mεγάλη κινητοποίηση, χθες το βράδυ, από ντόπιους κατοίκους και πυροσβεστική, για την διάσωση δυο τουριστών(γιαγιά και παιδί), οι οποίοι ''ξενορίστηκαν''στην προσπάθειά τους, να πάνε με τα πόδια στον Απόλλωνα και κατέληξαν στου... Γαλάτη...!!!!!!!!
Και ευτυχώς και πήγε αργά το απόγευμα, όπως το συνηθίζει, ένας χωριανός μας , για τα ζώα του και τους...πήρε χαμπάρι...
Δεν φαίνονταν....Άκουσε φωνές, σχεδόν κλάματα, στο τέλος είδε ένα μπλουζάκι ν' ανεμίζει και πηγαίνοντας κοντά, τους είδε σε ...μαύρο χάλι...Γδαρμένους από τους βάτους και τα κλαδιά, διψασμένους και να τρέμουν σαν ....καλαμόφυλλα...!!!
Μέχρι να τους ''ξεμπερδέψουν'' από 'κει, να τους βγάλουν στο δρόμο και να τους φέρουν στο χωριό, έπιασε 2:00 τη νύχτα..
Αίσιο τέλος και μπράβο στους χωριανούς, την πυροσβεστική και σε όλους, όσους βοήθησαν...
Αναρρωτιέμαι, όμως, δυο πράγματα...
Το ίδιο είχε συμβεί και την ημέρα του Πάσχα με κάποιον επισκέπτη στο χωριό, ο οποίος για να πάει στον Απόλλωνα, κατάληξε, περίπου, στο ίδιο σημείο..Τον ψάχναμε ώρες... Μήπως, λοιπόν, υπάρχει ελλειπή σήμανση στο μονοπάτι; Yπάρχουν, παράδρομοι ενδιάμεσα στον κεντρικό δρόμο, οι οποίοι καταλήγουν σε αδιέξοδα ή έχουν γίνει από τα ζώα και μπερδεύουν τον επισκέπτη..
Όμως και ο ξένος, αφού βλέπει ότι ξεφεύγει από τον καθαρό δρόμο, που πάει; Σε άγνωστο γι' αυτόν, τόπο βρίσκεται...
Άλλο ο χάρτης, άλλο η φύση και η πραγματικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: