slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το "μαρτύριο"της σταγόνας για την δόση και η περήφανη διαπραγμάτευση

Το "μαρτύριο"της σταγόνας για την δόση - Κεντρική Εικόνα

Στις... καθυστερήσεις η εκταμίευση
Την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα περιμένει το EuroWorking Group για να εγκρίνει και τυπικά το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους θεσμούς, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.
Μπορεί βέβαια ταμειακά η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα, ωστόσο είναι προφανές ότι οι δανειστές δεν δείχνουν πρόθυμοι να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης εάν δεν έχει κλείσει και η τελευταία λεπτομέρεια.
Ενδεικτικό βέβαια του προβληματισμού που δημιουργήθηκε μετά και τη νέα καθυστέρηση είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Euro Working Group πηγή της ευρωζώνης έσπευσε να μιλήσει για «τους τελευταίους ελέγχους πριν την απογείωση» και συμπλήρωσε πως υπάρχουν κάποια μικρά ζητήματα που ακόμα δεν έχουν κλείσει, όμως υπάρχει η βεβαιότητα πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο την ώρα του γεύματος» σημειώνοντας πως «αν αυτό δεν συμβεί υπάρχει και το τακτικό Euroworking Group την Πέμπτη».

Αυτή τη φορά αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών φρόντισε να χαμηλώσει λίγο τον πήχυ των προσδοκιών μεταφέροντας λίγο πιο πίσω την ημερομηνία λέγοντας ότι «έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης».

Τα εμπόδια για να κλείσει η συμφωνία δεν είναι πολλά όμως η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει τα εξής θέματα:
Η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ,
Η επένδυση για το χώρο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
Οι αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Η νομική προστασία των μελών τόσο του ΤΑΙΠΕΔ όσο και του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μεγάλους καταναλωτές.
http://www.parapolitika.gr/article/363481/martyriotis-stagonas-gia-tin-dosi#.V1aAttksXYM.twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: