slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Αίτημα για τη μη μετακίνηση υπαλλήλων»

Πληροφορηθήκαμε, μετά λύπης μας, ότι προτίθεται η υπηρεσία σας να μετακινήσει δύο υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος Νάξου στη Θήρα. 
Θεωρούμε ότι αν συμβεί αυτό θα αποδεκατιστεί το Π.Κ. Νάξου.
Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις ανάγκες των δύο νησιών. Η Νάξος έχει έκταση 442 τ.χλμ. πολλές βουνοπλαγιές με χορτολιβαδική και δασική βλάστηση, με μεγάλη συχνότητα σε πυρκαγιές. Η έκταση της Σαντορίνης είναι μόλις 76,19 τ.χλμ.
Το Π.Κ. Νάξου διαθέτει οκτώ (8) οδηγούς από τους οποίους ένας έχει άδεια ασθενείας έως τέλος του χρόνου και δεύτερος βρίσκεται σε ανάρρωση μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο μάτι. Αν μετακινηθούν δύο υπάλληλοι θα μείνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του καλοκαιριού μόνο τέσσερις υπάλληλοι.

Εκτός από τα προβλήματα της υπηρεσίας και οι ίδιοι οι υπάλληλοι θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη μετακίνηση αυτή. Δεν υπάρχει καμία διοικητική μέριμνα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται μόνοι να αναζητήσουν κατάλυμα και φυσικά να καλύψουν όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής, κ.λ.π., ξεπερνώντας τον οικονομικό προϋπολογισμό τους αν αναλογιστεί κάποιος τη χρονική περίοδο και το κόστος ζωής σε ένα καθαρά τουριστικό νησί όπως είναι η Θήρα.

Μετακινούνται, αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους (ανήλικα τέκνα, γυναίκα κυοφορούσα, άρρωστους γονείς).

Θεωρητικά είμαστε μια ενιαία περιφέρεια αλλά είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες μετακίνησης στα νησιά από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Παρακαλούμε, για υπηρεσιακούς αλλά και κοινωνικούς λόγους, να εξετάσετε την άρση των μετακινήσεων των υπαλλήλων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού &
Έπαρχος Νάξου


Ιωάννης Μιχ. Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: