slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Κυκλάδες στο Γκάζι! - Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο φεστιβάλ «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ 2016»

το φεστιβάλ γεύσεων «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ 2016» που διοργανώνει το Αθηνόραμα από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι συμμετέχει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και την ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραγωγούς από τις Κυκλάδες και να
δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα τους, κάνοντας ένα αξέχαστο ταξίδι στη γαστρονομική κουλτούρα των νησιών μας!

Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα λάβουν χώρα δύο παράλληλες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

*12:00 - 13:30

Ελάτε να μιλήσουμε περί…άνεμου και αρμύρας!

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το δίκτυο AegeanCuisine θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας», μια καινούρια έκδοση την οποία συνυπογράφουν οι δημοσιογράφοι Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες θα εντάσσονται παλαιά και νέα εστιατόρια-μέλη. Τέλος, θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη του δικτύου AegeanCuisineκαι θα παρουσιαστεί το νέο σήμα.

*15:00 - 17:00

Ελάτε να γευθείτε…Κυκλάδες!

Οι εικόνες του βιβλίου «Του άνεμου και της αρμύρας» θα ζωντανέψουν μέσα από τις κατσαρόλες των σεφτου δικτύου Aegean Cuisine, οι οποίοι θα μαγειρέψουν live για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν για να ετοιμάσουν παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές, ο Βασίλης Παπικινός από το εστιατόριο Αλευρόμυλος στη Μήλο, ο Δημήτρης Γιγίνης από το εστιατόριο Sea Satin Nino στην Άνδρο, ο Δημήτρης Πλυτάς από το εστιατόριο Περί Τίνος στη Σύρο και ο Στέφανος Στεφανίδης από το εστιατόριο Μεταλλείο στη Σέριφο.



Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο AegeanCuisine εδώ

Facebookpage: AegeanCuisineCyclades



Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ» εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: