slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παύσατε ενέργειες!

 
Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά ζούμε σε εποχή εξαιρετικά έντονων πολιτικών αναταράξεων, αφού αρκεί ένα τραγούδι της Γιουροβίζιον για να προκληθεί πολιτική διαμάχη μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών! Ήγουν, απειλούνται οι πολιτικές ευρωπαϊκές ισορροπίες από τα τηλεοπτικά μουσικά σόου!!! Τι άλλο να περιμένουμε μετά από αυτό; Μήπως να απειληθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης, από τους τελικούς του X factor;
Μάλλον κάτι τέτοιο αποκλείεται, γιατί ο μόνος πολιτικός που δεν απειλείται από τα τηλεοπτικά μουσικά σόου είναι ο Τσίπρας! Αυτός έτσι και πήγαινε στην εκπομπή «χωρίς λόγια» θα κέρδιζε οποιοδήποτε αντίπαλο! Δεν υπάρχουν λόγια που να μη τα ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά ο Αλέξης!

Και όταν λέω απ’ έξω το εννοώ, αφού άλλα λόγια έλεγε όταν ήταν απ’ έξω που δεν δεχόταν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και άλλα λόγια λέει τώρα που πανηγυρίζει για την ολοκλήρωσή της!

Και όταν λέω ανακατωτά το εννοώ, αφού ξέρει να λέει από σκληρά λόγια ενάντια στη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου TAP, μέχρι και θριαμβευτικά λόγια στα εγκαίνια δημιουργίας του!!!

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ ο Τσακαλώτος που έχει αναλάβει να κάνει μασάζ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποδεχτούν ευκολότερα τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο!...

Αν ακολουθήσει την πολιτική τακτική του πρωθυπουργού θα τους πείσει πως αυτό που τους μοιάζει με πανωλεθρία δεν είναι τίποτα άλλο από θρίαμβος!!!

Πάντως ο κόφτης θα μείνει εκτός ψήφισης, και ευτυχώς δηλαδή, όχι τίποτα άλλο, αλλά θα εφάρμοζαν ένα μέτρο που ακόμα δεν είχαμε καταλάβει τι ακριβώς θα έκοβε. Καλό λοιπόν θα ήταν ο Τσακαλώτος να ενημερώσει τον κόσμο τι ακριβώς θα κόβει ο κόφτης, αν και από ότι φαίνεται τον κόφτη τον έκοψαν οι Γερμανοί που αμφισβήτησαν τη χρησιμότητά του και παράλληλα διαφώνησαν με την πρόταση του ΔΝΤ για μείωση των επιτοκίων του ελληνικού χρέους.

Όσο είμαι εγώ υπουργός, πάγωμα των ελληνικών επιτοκίων δεν υπάρχει, είπε ο Σόιμπλε στέλνοντας το μήνυμα για το ποιος κάνει κουμάντο στον τόπο μας. Και στην Ευρώπη γενικότερα!

Μωρέ να αγιάσει το στόμα του πρώην δημάρχου Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, που είπε ότι η ευρωπαϊκή ένωση ακολουθεί το δρόμο του Χίτλερ. Τι ψέματα είπε ο άνθρωπος; Ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος με κοινή σημαία και νόμισμα και υπό την εξουσία της Γερμανίας ήθελε να φτιάξει ο Αδόλφος και το πέτυχε η Μέρκελ και μάλιστα αναίμακτα!!!

Μωρέ αν ζούσε σήμερα ο Χίτλερ, εικόνισμα θα την είχε κάνει την Άνγκελα και θα άναβε κεράκια στη χάρη της! Αν μάλιστα θέλετε και απόδειξη για το ότι αυτή κάνει κουμάντο και μάλιστα με τον πιο σκληρό και απολυταρχικό τρόπο δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στις δηλώσεις των κυβερνητικών για το τι ζόρι και πιέσεις τραβάνε στις διαπραγματεύσεις!!!

Μη έχοντας λοιπόν η κυβέρνηση την δυνατότητα να δώσει τον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας μας από τον γερμανικό ζυγό και λόγω που δηλώνει αριστερή και δεν νοείται αριστερά χωρίς αγώνες, ο Αλέξης βρήκε άλλο τομέα να αγωνιστεί…

Τις προάλλες που ήταν η διεθνής ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας δήλωσε πως η κυβέρνηση προωθεί ενεργά την άρση διακρίσεων και ότι αγωνίζεται για την ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού! Και βέβαια μπορεί να έχασε με αυτόν τον τρόπο όλους τους αγωνιστές δημοκράτες που δεν παίζουν πια κανένα ρόλο, αλλά κέρδισε τους ομοφιλόφυλους, τους τρανσέξουαλ και τους μπαϊσέξουαλ που παίζουν σημαντικό ρόλο, καθοδηγώντας τις τύχες μας!..

Να ξαναγυρίσω όμως στον κόφτη μιας και αυτός θα μου δώσει την αφορμή για να περάσω στα δικά μας. Πριν λίγες μέρες στην πρωινή ζώνη του νέου ναξιακού ραδιοφωνικού σταθμού «Φωνή του Αιγαίου 107,5» έδωσε συνέντευξη ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ ο οποίος προσπάθησε να αναλύσει τη αναγκαιότητα του κόφτη με το εξής απλό παράδειγμα:

Όπως ακριβώς όταν ένα νοικοκυριό δεν πάει καλά οικονομικά και αναγκάζεται ο νοικοκύρης να κάνει κάποιες περικοπές στα έξοδα, έτσι -είπε ο Κουίκ- και η κυβέρνηση αναγκάζεται να κόψει τα παραπανήσια έξοδα. Βέβαια δεν γνωρίζω πόσο καλά έχει ενημερώσει ο πρωθυπουργός τον παρά τω πρωθυπουργό του, αλλά σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε ο κόφτης δεν πρόκειται να κόψει δημόσιες δαπάνες, αλλά μισθούς και συντάξεις!

Οπότε για να αποδώσουμε την πραγματικότητα χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Τέρενς, ο νοικοκύρης που βλέπει ότι δεν πάει καλά οικονομικά, αντί να κόψει από τα παραπανήσια έξοδά του, παίρνει χρήματα από τους γείτονές του, υποσχόμενος μάλιστα ότι στο μέλλον θα τους αποκαταστήσει οικονομικά και παρόλο που έχει αποδειχτεί μπαταχτσής και ψεύτης!!!

Τέλος πάντων, και χωρίς τις περικοπές του κόφτη, τα μέτρα που θα περάσουν την Κυριακή από τη βουλή επιβαρύνουν τους επαγγελματίες του τουρισμού κι επειδή στο νησί μας έχουμε πολλούς από αυτούς, λογικό είναι να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, που οφείλεται στην επικείμενη άνοδο του ΦΠΑ, της φορολόγησης της διανυκτέρευσης των ξενοδοχείων, αλλά και της αύξησης των τιμών ενοικίασης των παραλιών και αιγιαλών.

Αυτό το τελευταίο ανάγκασε το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και μικρών Κυκλάδων να κάνει σύσκεψη την περασμένη Τετάρτη με μοναδικό του θέμα τον διπλασιασμό της τιμής του τετραγωνικού στους αιγιαλούς και μοναδικούς παρόντες κάποιους ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους, αφού η πλειοψηφία απουσίαζε συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου!

Το λειψό λοιπόν δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αύξηση της τιμής ενοικίασης των αιγιαλών και ζητά τον άμεσο επανακαθορισμό των τιμών από τους ίδιους τους δήμους οι οποίοι και γνωρίζουν τις τοπικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Τώρα γιατί το νησί μας εντάχτηκε σε αυτά των οποίων οι τιμές –σύμφωνα με την γενική διεύθυνση περιουσίας Αιγαίου- διπλασιάζονται, η απάντηση είναι απλή. Γιατί πέτυχε στο έργο του ο δήμος μας!

Η Νάξος, μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Μανολακιού μας, που επί των ημερών έκανε ρεκόρ προσέλευσης τουριστών, και χάρη στην προβολή της που έγινε από τόσα τηλεοπτικά μέσα για την οποία φρόντισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας!!!

Και τώρα που τα καταφέραμε, διαμαρτυρόμαστε!!!

Μπορούμε λοιπόν να πούμε πως η μεγάλη επιτυχία του δήμου να εντάξει τη Νάξο στους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των ντόπιων επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και του επίσημου δήμου!!!

Για όνομα του Θεού λοιπόν, παύσατε ενέργειες κύριε δήμαρχε, κύριε αντιδήμαρχε, γιατί καταφέρατε να πείσετε το υπουργείο οικονομικών ότι η Νάξος είναι κορυφαίος προορισμός και να τα αποτελέσματα! Σταματήστε αμέσως τις διαφημίσεις και ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά σόου, γιατί αυτά μας καταστρέψανε! Παύσατε άμεσα και τις εμφανίσεις σας σε αυτά, γιατί από ότι αποδείχτηκε, τόσο το αμφάζ του Μανολακιού, όσο και το προφίλ του Λιανού, προκαλούν υψηλή τηλεθέαση!!!

Αυτά τα γράφω μπορεί να σας φαίνονται αστεία ή παρανοϊκά, είναι όμως σοβαρότατα και τα γράφω για να τα διαβάσει ο ιστορικός του μέλλοντος και να βγάζει συμπεράσματα για το πώς καταφέραμε κάνοντας τη στροφή στο μέλλον, να το αποφύγουμε!!!


1 / 1



http://www.naxospress.gr 


Categories:
ΜΑΣΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: